Medisch Spectrum Twente


Samenwerkingsovereenkomst leerafdeling Medisch Spectrum Twente en Saxion

Enschede, 13 november 2009

Maandag 16 november aanstaande ondertekenen Saxion en ziekenhuis Medisch Spectrum Twente een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerking tussen beide instellingen, die overigens al een aantal jaren bestaat, wordt uitgebreid met een overeenkomst `leerafdeling MST en Saxion'. Het doel van deze overeenkomst is het uitbreiden van het aantal stageplaatsen voor studenten hbo-verpleegkunde. Hiermee wordt hen de mogelijkheid geboden om in teamverband in een inspirerende leeromgeving, namelijk de reële beroepspraktijk, de totale verpleegkundige zorg voor een vastgesteld aantal zorgvragers te leren uitvoeren. Hierdoor kan de kloof tussen theorie en praktijk nog beter overwonnen worden.

De ondertekenaars van de samenwerkingsovereenkomst namens Saxion drs. F.G.M. Pol, directeur Academie Gezondheidszorg Saxion en namens Medisch Spectrum Twente mevrouw J.G.W. Lensink MScN, lid van de Raad van Bestuur van MST, zijn ervan overtuigd dat de samenwerking voor beide partijen voordelen oplevert. De integratie van onderwijs en beroepspraktijk wordt verbeterd en sluit (beter) aan bij het competentiegericht leren.