NCRV

Schepper & Co

Samengestelde gezinnen

Maandag 16 november

17.09 uur, Nederland 2

Maandag in het NCRV-programma Schepper & Co aandacht voor samengestelde gezinnen. Het gezin als instituut is niet kapot te krijgen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar familierelaties dat afgelopen week bekend werd. Hoewel het traditionele gezin nog steeds het meeste voorkomt, zijn er tegenwoordig verschillende verschijningsvormen van het gezin. Eén daarvan is het zogeheten samengestelde gezin. Dat ontstaat wanneer ouders na een echtscheiding opnieuw trouwen of samenwonen met iemand die ook al kinderen heeft. Dat loopt in veel gevallen niet probleemloos.

In Schepper & Co spreekt Jacobine Geel met verschillende stiefmoeders over de leuke en minder leuke kanten van het stiefmoederschap. Te gast is ook Corrie Haverkort, voorzitter van de Stichting Stiefgezinnen Nederland en filosoof. Zij spreekt over het belang van erkenning binnen het nieuwe gezin.

Nederland telt op dit moment zoân 200.000 stiefgezinnen en daar komen er jaarlijks 10.000 bij. Geheel probleemloos verloopt zoân relatie niet; meer dan de helft van de stiefkinderen krijgt te maken met een tweede scheiding.