Vlaamse Overheid

Demaeghtlaan (N6) in Halle

Vernieuwing wegdek August Demaeghtlaan (N6) in Halle

Vlaamse overheid

vrijdag 13 november 2009

Het wegdek van de August Demaeghtlaan (N6) in Halle verkeert in slechte staat door oneffenheden en spoorvorming. Het Agentschap Wegen en Verkeer, heeft in samenspraak met de stad Halle beslist om het wegdek tussen de Zuster Bernardastraat en Stroppen (einde bebouwing) nog voor het begin van de winter te vernieuwen. De vernieuwing van de onderlaag van het wegdek zal de spoorvorming wegwerken, en de nieuwe toplaag zal de trillings- en geluidshinder aanzienlijk verminderen. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden uitgevoerd worden tussen 16 en 27 november. De planning is sterk weersafhankelijk. Bij regenweer of scherpe dalingen van de temperatuur, schuift de timing op.

Verkeershinder: overdag alle rijstroken en kruispunten vrij

Om de hinder te beperken, zal de aannemer enkel 's avonds en nachts, van 21:00 tot 6:00 uur, werken. Overdag zullen dus alle rijstroken en alle kruispunten zoals gewoonlijk vrij blijven voor het verkeer. Terwijl er gewerkt wordt, zal de weg zodanig ingericht worden dat er steeds een rijstrook in beide richtingen vrij blijft voor het verkeer. Voor het doorgaande verkeer zullen er dus geen omleidingen ingesteld worden. De zijstraten binnen de betreffende werkzone zullen wel afgesloten worden: het plaatselijke verkeer zal 's avonds en `s nachts moeten omrijden.

Overdag zal het verkeer op bepaalde dagen over een afgefreesd wegdek of over de onderlaag van het wegdek moeten rijden. Als er ergens tijdelijk geen wegmarkeringen zijn, zullen de rijstroken van elkaar gescheiden worden met bakens.

Fasering van de werkzaamheden (afhankelijk van de weersomstandigheden)
* van maandag 16/11 tot en met vrijdag 20/11: vernieuwing rijweg richting Brussel

* van maandag 23/11 tot en met vrijdag 27/11: vernieuwing rijweg richting Bevrijdingsplein

De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden door aannemer Verhaeren. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 570.000 euro (incl. btw).