Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 16-11-2009

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 15 op maandag 16 november een man aangehouden omdat hij een reclamebord had gestolen.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 02.35 uur gezien dat een man op gevel klom van een bedrijf aan de Lange Viestraat. De man nam het reclamebord van de gevel en wilde hiermee weglopen. Agenten gingen ter plaatse en hielden de 25-jarige dief uit Utrecht aan. De man kreeg een proces-verbaal voor het plegen van de diefstal.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Zondagavond heeft de politie in een kantine van een sportvereniging aan de Laan van Maarschalkerweerd een vrouw aangehouden voor mishandeling.

Rond 22.45 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw mishandeld was bij een sportkantine aan de Laan van Maarschalkerweerd. Ter plaatse troffen agenten een 23-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw verklaarde dat zij door een andere vrouw geslagen was. Dit was gebeurd omdat zij per ongeluk op de jas van de andere vrouw had gestaan. De 25-jarige verdachte uit Utrecht was nog in de kantine aanwezig en werd aangehouden. Zij moest voor verhoor mee naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Runstraat heeft de politie zondagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Runstraat een bestuurder door het rode verkeerslicht rijden. De 45-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet en aangesproken op zijn rijgedrag. De man stapte direct zelf uit en kwam op de agenten aflopen. De agenten roken een sterke alcohollucht. De Utrechter moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 650 ug/l uit. Tevens bleek dat de man zijn rijbewijs al eerder had moeten inleveren vanwege het rijden onder invloed.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij een jas en mobiele telefoon had weggenomen.

Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding dat een diefstal had plaatsgevonden op de Laan van Maarschalkerweerd. Ter plaatse bleek dat een 29-jarige man uit Utrecht een jas met daarin en mobiele telefoon had weggenomen. Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Utrecht, ontdekte dat zijn jas weg was en meldde dit aan een barman. Samen ging men naar buiten en zag een aantal mannen weglopen. Eén van de mannen had de jas over zijn arm. De man werd aangesproken.

Om te controleren of hij ook de mobiele telefoon van het slachtoffer had, werd het nummer gebeld. In de zak van de verdachte ging de telefoon af. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.