Duitse Bundesliga terug op Sport1

16/11/2009 09:30

Sport1

Amsterdam, 16 november 2009 - Sport1 heeft voor het nog resterende en komende seizoen de exclusieve uitzendrechten verworven van de Duitse Bundesliga. Het betreft hier de rechten voor het live en in samenvatting uitzenden van wedstrijden op televisie en internet. Op zondag 22 november zendt Sport1 de wedstrijden Bayern München - Bayer Leverkusen (15:30 uur) en Hamburger SV - VfL Bochum 1848 (17:30 uur) rechtstreeks uit.

Kees Jansma, directeur van Sport1: "We zijn blij dat vanaf komend weekend het buitenlands voetbalpakket van Sport1 weer compleet is en de Bundesliga weer te zien is op de Nederlandse televisie. In de Bundesliga spelen en trainen in vergelijking met alle andere buitenlandse competities de meeste Nederlanders. Het is geweldig dat we bij Sport1 nu weer wekelijks de verrichtingen van Louis van Gaal, Arjen Robben, Mark van Bommel, Eljero Elia en Joris Mathijsen kunnen volgen."

Mathieu Ficot, Executive Vice President TV Rights marketingbureau Sportfive: "Nederland is toonaangevend op voetbalgebied in Europa. We zijn dan ook verheugd dat wij namens onze partner de Deutsche Fussballbundesliga een nieuwe overeenkomst met Sport1 hebben gesloten."

Naast de uitzendrechten van de Bundesliga heeft Sport1 onder andere ook de uitzendrechten van de Engelse Premier League, de Spaanse Primera Division en de Italiaanse Serie A.

Daarnaast zijn alleen op Sport1 zes wedstrijden per speeldag uit de Champions League live en tegelijk te volgen.





http://www.www.sport1.nl