Gemeente Nijmegen

Prijs voor Cruyff Court Neerbosch-Oost

16/11/2009

Het Cruyff Court N.E.C. veld in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost is uitgeroepen tot `Cruyff Court van het jaar 2009'. Het moderne trapveldje, vorig jaar aangelegd door de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Nijmegen, is een schoolvoorbeeld van hoe deze voetbalvoorziening is bedoeld. Het biedt jongeren een eigen, laagdrempelige plek waar ze veilig kunnen sporten. Tevens draagt het bij aan de leefbaarheid in de wijk. Nijmegen streed met Rotterdam en Hoorn om de prijs.

Zowel de jeugd, de omwonenden als de professionals die voetbalactiviteiten op het veld organiseren, zijn zeer te spreken over het Cruyff Court N.E.C. veld in Neerbosch-Oost. Er wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Jongerenorganisatie Tandem en Sportservice Nijmegen organiseren meerdere malen per week activiteiten voor de jeugd. Ook NEC en de Stichting `Wij staan voor de wijk' zijn actief op het Cruyff Court. Daarnaast vinden er geregeld evenementen plaats. In het afgelopen jaar bijvoorbeeld het Nederlands kampioenschap voorrondes straatvoetbal, het Europese uitwisselingsproject Streetfootball for tolerance, de Uitreiking van de 1^e groene bal door Minister-president Balkenende en een voetbaltoernooi van NEC en Futsall Chabbab.

Deze nationale prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Cruyff Courts seminar. Hier konden tal van professionals, die in hun werk betrokken zijn bij de inmiddels 100 Cruyff Courts in Nederland, hun stem uit brengen op één van de genomineerde gemeenten. Naast het feit dat het Cruyff Court N.E.C. veld Neerbosch-Oost één jaar lang Cruyff Court van het Jaar is, krijgt de winnaar namens de Johan Cruyff Foundation een evenement aangeboden voor alle kinderen uit de buurt.