Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

2009Z21073/2009D5564

Datum 16 november 2009

Betreft Kamervragen over uitvoering amendement Cramer over Wieden en

Weerribben (31 700 XIV, nr.55)

Geachte Voorzitter,

Hierbij stuur ik u mijn reactie op het verzoek van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over het amendement Cramer (31 700 XIV, nr.55) over ondersteuning van het onderhoud en beheer in de Wieden en de Weerribben.

Begin dit jaar heb ik de provincie Overijssel verzocht om met voorstellen te komen voor de besteding van de middelen uit het amendement. In juni 2009 heb ik drie voorstellen van Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel ontvangen om de middelen te besteden. Naar aanleiding van deze voorstellen heb ik inmiddels middelen beschikbaar gesteld ten behoeve van een proef met energie uit biomassa en ten behoeve van de professionalisering ondernemerschap en promotieactiviteiten.
Het voorstel van GS om éénmalig middelen beschikbaar te stellen ten behoeve van aanvullend natuurbeheer door rietsnijders, is getoetst op EU-conformiteit. De aanvulling op de bestaande beheersvergoeding kan op grond van de de- minimisregels voor staatssteun worden uitgekeerd. De provincie Overijssel zal de uitkering van deze vergoeding verder inregelen.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg

Pagina 1 van 1


---- --