Eneco

Eneco neemt Belgische vestiging Ecostream over

Ecostream zet succesvolle groei in de Belgische zonne-energiemarkt voort

Rotterdam/Maldegem, 16 november 2009 - Eneco Holding N.V. neemt de activiteiten van het Belgische zonne-energiebedrijf Ecostream Belgium over. Ecostream Belgium was onderdeel van Econcern , waarvan Eneco in juni na het faillissement van dit moederbedrijf al grote delen overnam. De activiteiten van Ecostream Belgium worden overgenomen door de nieuwe vennootschap Ecostream NV. Met de overname door Eneco is Ecostream NV optimaal gepositioneerd om de reeds succesvolle marktpositie verder uit te bouwen. Alle banen blijven behouden.

Focus op hernieuwbare energiebronnen

Eneco is één van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt. Het voert een geïntegreerde distributiestrategie en richt zich op de productie, transport, handel, levering en meting van energie (elektriciteit, gas en warmte) en daaraan gerelateerde producten en diensten. Eneco transformeert zich naar een duurzame energieonderneming in de Noordwest Europese markt en zal ook via haar Belgische vestiging de komende jaren substantieel blijven investeren in duurzame energie.
In dat kader is de acquisitie van Ecostream België, waarmee de capaciteit in de zonne-energiesector wordt uitgebreid, een belangrijke strategische stap. De activiteiten worden voortgezet in de nieuwe vennootschap Ecostream NV, een 100% dochter van Eneco. Jeroen de Haas, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eneco: "We zijn zeer verheugd dat Eneco kan voortbouwen op de ervaring en marktpositie van Ecostream in België en haar activiteiten op de Belgische markt kan uitbreiden. Deze overname vormt een verdere versteviging van onze duurzame strategie".

Ecostream is één van Europa's toonaangevende leveranciers van zonne-energiesystemen. Naast uitgebreide ervaring, expertise en marktkennis beschikt het bedrijf over een team van gespecialiseerde medewerkers en een efficiënt partnernetwerk.
"Vanaf het eerste contact met Eneco hebben wij een gedeelde passie voor duurzame energie ontdekt. Dit is hét moment voor vooraanstaande energiebedrijven om samen te werken met de duurzame leiders van morgen. Samen kunnen wij onze marktpositie versterken waarbij de toewijding aan onze missie behouden blijft. Nu kunnen wij weer onze verantwoordelijkheid nemen in het ontwikkelen van de markt voor duurzame energie in België," aldus directeur van Ecostream België Johan Konings.

Ecostream staat voor kwaliteit en levert geïntegreerde totaaloplossingen. In België ligt de focus op die plaatsen waar mensen leven, werken, onderwijzen en voor elkaar zorgen. Ecostream bouwt er geïntegreerde zonne-energie systemen, met het oog op een gezonde balans tussen besparing, duurzame productie, en verstandige consumptie van energie. Het bedrijf staat voor energiebesparing en opwekking van duurzame energie en plaatst hierbij mens, milieu, kwaliteit en rendement centraal. Ecostream levert zo een geïntegreerde waardeketen om de belofte `power to the people' waar te maken.

Zie www.ecostream.be voor meer informatie over Ecostream.

Bron: Eneco