Audax 2010

Nieuwe look voor AvantGarde in 2010 Maandag 16 November, 2009 Audax benoemt nieuwe hoofdredacteur en stylingdirector. Uitgever Audax Publishing voert zowel in de bladformule als in de redactie een complete vernieuwing door bij AvantGarde, het enige echte modemagazine van Nederlandse bodem. Met de benoeming van Robert van der Sanden als nieuwe hoofdredacteur en de aanstelling van Roel Schagen als styling director wordt een nieuwe fase ingeluid die met de eerste editie van 2010 zichtbaar zal worden.

Het woord avant-garde betekent 'voor de grote massa uitlopen' oftewel dé trend zetten. Onder de noemer 'feel fashion' is ervoor gekozen om meer redactionele ruimte te creëren waardoor de 'wereld' van fashion en beauty met een bredere blik en op een toegankelijkere wijze voor het voetlicht kan worden gebracht. Dit betekent qua formule dus ook een nieuwe âtone of voiceâ, nieuw beeldgebruik en een gewijzigde huisstijl. AvantGarde wordt de dikste fashionglossy van Nederland en zal qua frequentie meer met de seizoenen gaan meebewegen. Dit betekent dat de keuze is gemaakt voor 6 dikkere edities van 200 paginaâs in plaats van de huidige 11 edities per jaar. AvantGardeMEN wordt eveneens compleet gerestyled en zal óók in 2010 weer twee keer verschijnen.

Roel Schagen is een bekende modekenner en stylist, en is aangetrokken als styling director: "AvantGarde is high fashion, maar het is tijd voor een nieuw statement.". Hoofdredacteur Robert van der Sanden: "Het merk AvantGarde is ijzersterk in verschillende markten en staat voor trends en mode die in de vernieuwde versie nog vrouwelijker en meer draagbaar worden getoond. AvantGarde betekent niet voor niets vernieuwend, vooruitstrevend en experimenteel."

AvantGarde was al een autoriteit op het gebied van fashion, maar zal dat vanaf 2010 nóg nadrukkelijker zijn, met als USP haar Nederlandse signatuur. De lezeres wordt geïnspireerd door trends: de internationale catwalk vertaald met haar Nederlandse kledingkast. Het eerste nummer van AvantGarde nieuwe stijl verschijnt 10 februari 2010, midden in het modeseizoen.

AvantGarde is een uitgave van Audax Publishing onder andere ook uitgever van: HP/De Tijd, Glossy, Girlz!, Stars, Royalty, Diva, Weekend, Vriendin, PRiMO en Aktueel MAN. Audax Publishing is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax dat zich naast het uitgeven vooral richt op de distributie en verkoop van gedrukte media.