Gemeente Medemblik

Verordening subsidiëring duurzame energiepakket

In de openbare vergadering van de raad van de gemeente Medemblik gehouden op
3 november 2009 is het volgende besluit vastgesteld:

Verordening Subsidiëring Duurzame Energiepakket gemeente Medemblik 2009
Het besluit treedt in werking op 13 november 2009 en ligt voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Korteling 1 te Midwoud.

Aanvragen van Subsidie op de energiebesparende voorzieningen

De gemeente Medemblik stelt EUR 11.629,25 subsidie beschikbaar om particulieren te stimuleren te investeren in energie-efficiency van hun woningen. Voor het toekennen van subsidie heeft de gemeente een subsidieverordening vastgesteld; de Verordening Subsidiëring Duurzame Energiepakket gemeente Medemblik 2009. U kunt subsidie aanvragen voor energiebesparende en duurzame voorzieningen voor uw woning. Hieronder vallen: dak-, vloer-, spouwmuur- en paneelisolatie, isolatie massieve muur, HR++-glas, combiwarmtepomp in combinatie met bodemsysteem, warmtepompboiler, lage temperatuur verwarming, douche warmteterugwinning, zonneboiler, zonnepanelen en een ultra hoog rendementketel.

Bodemisolatie is geen onderdeel van de voorzieningen, vloerisolatie is wel subsidiabel !

De subsidiebedragen per voorziening staan genoemd in bijlage I van de verordening.

De subsidieverordening is uitsluitend bedoeld voor particuliere bestaande woningen.

Aanvragen moeten worden ingediend voorafgaand aan het treffen van de voorzieningen. Subsidie wordt alleen verstrekt voor de plaatsing van voorzieningen na het in werking treden van de verordening. De verordening treedt in werking met ingang van 13 november 2009. Binnen twee maanden na afronding van de werkzaamheden en uiterlijk 31 oktober 2010 dient de aanvraag tot vaststelling van de subsidie te zijn ingediend. De subsidieverordening loopt tot en met 31 augustus 2010, of eindigt zoveel eerder als het subsidieplafond bereikt is. Aanvragen ingediend na 31 augustus 2010 worden niet in behandeling genomen.

Het subsidiebedrag is het subsidieplafond, dat betekent op = op.

Subsidie aanvragen
De aanvraagformulieren zitten als bijlage bij de verordening. Voor meer informatie kunt u dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend bellen met de Milieudienst Kop van Noord-Holland, mevrouw M. de Hoop, tel. (0224) 274 608. Meer subsidiemogelijkheden voor zonneboilers, warmtepompen, en HR++-glas. Via de subsidieregeling Duurzame Warmte kunt u subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en installaties voor micro-warmtekrachtkoppeling. Het Ministerie van Economische Zaken verstrekt deze subsidie.

Meer informatie over deze regeling leest u op de website www.senternovem.nl/duurzamewarmte. U kunt ook bellen met de helpdesk van SenterNovem via nummer (038)-4553322 of mailen naar duurzamewarmte@senternovem.nl.

Ook is er van het Ministerie VROM een subsidieregeling voor isolatieglas. Deze regeling geldt met terugwerkende kracht tot 1 juli 2009. Iedereen die na 1 juli 2009 isolatieglas van het type HR++ 13 mm en hoger heeft laten plaatsen of laat plaatsen kan een beroep doen op de subsidie.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: http://www.meermetminder.nl/overzicht_subsidieregelingen.

Wilt u één van deze voorzieningen aanschaffen, kijkt u dan ook naar deze subsidiemogelijkheid voordat u een aanvraag indient bij de gemeente.


- Verordening digitaal