Politie Groningen

Maandag 16 november 2009

Provincie Groningen, 16-11-2009

Veendam: vuurwerk in beslaggenomen

In Borgerswold in Veendam is zondagavond een tas met 500 nitraatbommen in beslaggenomen. De politie kreeg die avond diverse meldingen van zware vuurwerkknallen in Veendam. Uit onderzoek bleek dat de knallen vanuit de omgeving Borgerswold kwamen. Toen agenten daar kwamen troffen ze een 20-jarige man uit Veendam aan. In zijn omgeving stond de tas met nitraatbommen. De Veendammer is aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

Appingedam/Veendam: overval op tankstations

De politie doet onderzoek naar overvallen op een tankstation in Appingedam en in Veendam. Beide overvallen vonden zondag plaats. s Morgens rond 10.20 uur liep een nog onbekende man met donkere kleding het tankstation aan de Farmsumerweg in Appingedam binnen. Hij dreigde de 22-jarige pompmedewerker met een scherp voorwerp en ging er vandoor met een nog onbekend geldbedrag. De verdachte liep weg via een steeg tussen de Farmsumerweg en de Abel Eppenstraat.

Rond 13.45 uur werd een tankstation aan de Lloydsweg in Veendam overvallen. Daar liep een nog onbekende man af op de 49-jarige medewerkster en bedreigde haar. Hij ging er daarna vandoor in de richting van de Dr. Koppiusstraat. Het is nog onbekend of er bij deze overval door de dader iets buit gemaakt is. De politie onderzoekt beide incidenten. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

Een 35-jarige vrouw uit Roodeschool is zondagavond in Groningen door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De agenten spraken in een woning in Groningen met de 39-jarige partner van de vrouw. Hij vertelde dat hij door zijn vrouw was geslagen en had zichtbaar letsel in zijn gezicht. De politie stelt een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld is opgestart.

Ten Boer: politie controleert fietsverlichting jeugd

Bij een controle van fietsverlichting van schoolgaande jeugd zijn door agenten zes bekeuringen uitgeschreven. Op het fietspad langs de N360 bij Ten Boer werden 60 fietsers gecontroleerd. Een op de tien scholieren bleek de verlichting niet in orde te hebben. Op dit moment loopt een landelijke voorlichtingscampagne over het gebruik van fietsverlichting. Meer informatie hierover is te vinden op www.valopmetjefiets.nl.

Bellingwedde: automobilist belandt in sloot

Een 24-jarige vrouw uit Winschoten is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de N368 bij Bellingwedde. De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en belandde met auto en al in een droge sloot. Zij raakte bij de aanrijding gewond en werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 38-jarige passagier uit Smilde raakte eveneens gewond. De politie heeft het ongeval op papier gezet.

Stadskanaal: opleggers opengesneden

In de nacht van zaterdag op zondag zijn door nog onbekenden in Stadskanaal de zeilen van zes opleggers opengesneden. De opleggers stonden geparkeerd op een bedrijventerrein aan de Stelmaker in Stadskanaal. Er zijn zo op het eerste gezicht geen goederen weggenomen. De politie doet onderzoek.