Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 16-11-2009

Controle in bosgebied

SOEST De politie heeft zondag 15 november een controle gehouden in het bosgebied van Soest.

De controle in het buurtschap Hees, het bos van Pijnenburg en de Korte- en Lange Duinen werd uitgevoerd door politie, de Koninklijke Marechaussee en bijzondere opsporingsambtenaren van de veldpolitie. Tussen 08.30 en 16.30 uur werden in totaal 18 bekeuringen uitgeschreven voor het niet aanlijnen van de hond (6), de aanwezigheid van moutainbikers op verboden grond (11) en een ruiter zonder verplichte penning (1)

De politiepost sluit de deur

SOESTERBERG De politiepost die sinds februari 2008 haar intrek had genomen in het seniorencentrum de Drie Eiken aan het Dorpsplein gaat met ingang van 1 februari 2010 sluiten.

De politie werd twee jaar geleden geconfronteerd met de vrij plotselinge sluiting van het gebouw van de Koninklijke Marechaussee. Hiermee raakte ook de politie haar huisvesting kwijt dat overigens maar enkele keren per week werd bezocht door inwoners van Soesterberg. De nieuwe huisvesting, met een inloopspreekuur op woensdag en donderdag van 09.00 tot 13.00 uur, bleek ook daarna weinig bezocht te worden. Uit een evaluatie is gebleken dat het aantal bezoekers zich beperkte tot ten hoogste vier personen per week waarbij het vooral ging om hulpvragen op het terrein van veiligheidssituaties in de wijk en aangifte van kleine feiten.

De sluiting van de politiepost betekent niet dat de politie uit Soesterberg verdwijnt. De wijkzorgsurveillance zal op onregelmatige tijden in het dorp aanwezig zijn en haar taken uitvoeren. Ook garandeert de politie dat bij spoedeisende meldingen, via het alarmnummer 112, binnen 10 minuten een politie-eenheid ter plaatse is.

Voor het stellen van hulpvragen of het maken van een afspraak met de wijkagent kan gebeld worden naar het wijksecretariaat van de politie in Soest via het reguliere telefoonnummer 0900-8844. Voor het doen van aangifte van feiten als fietsdiefstal, auto-inbraak of vernieling staat de internetsite www.politie.nl/utrecht ter beschikking. Bij een delict als woninginbraak of bij minder valide personen komt de politie ter plaatse en wordt de aangifte direct opgenomen.

Voor andere aangiften, of bij het ontbreken van digitale middelen om aangifte te doen, kunt u tijdens de openingsuren terecht op het politiebureau in Soest aan het Raadhuisplein 31 of het politiebureau in Baarn aan de Eemnesserweg 52. Het bureau in Baarn is 24 uur per dag geopend.

Twee overvalverdachten aangehouden

SOEST Op de Kostverlorenweg is een man overvallen door een groep verdachten.

Omstreeks 13.55 uur stond de man met zijn auto op de Kostverlorenweg. Plotseling werd hij klemgereden door een andere auto en stapten meerdere verdachten uit. Een autoruit werd vernield en de verdachten eisten geld. Nadat het slachtoffer aan de verdachten buit had afgestaan, vluchtten de verdachten weg. Gewaarschuwde agenten zagen de auto van de verdachten rijden op de Ossendamweg. Een achtervolging over de Molenweg en de Engh volgde. De politie liet reed de vluchtauto klem; de verdachten stapten uit en zetten het op een rennen. Er werd door een agent een waarschuwingsslot afgevuurd. Twee van hen, twee 20-jarige inwoners van Soest, werden direct aangehouden. Zij zijn ingesloten. De politie is nog op zoek naar de twee andere verdachten.