Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht, 16-11-2009

Woninginbreker aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft zondagavond een minderjarige woninginbreker op de Hofstede aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 20.05 uur via 1-1-2 naar de politie omdat men zag dat twee personen aan bij een huis aan de Hofstede aan het inbreken waren. Op weg naar de Hofstede zagen agenten ene persoon lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De 16-jarige jongen uit Ede (Gelderland) werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De medeverdachte werd niet meer aangetroffen.

Vandalisme

VEENENDAAL - In het Schrijverspark heeft de politie een 14-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden op verdenking van het plegen van vandalisme. Om 15.10 uur belde iemand de politie omdat een jongen een fiets in een vijver had gegooid. Op basis van het signalement konden de agenten de jongen aanhouden. De jongen is op het politiebureau verhoord en daarna door zijn vader opgehaald.

Brand in carport

DOORN- Op maandagochtend onstond er brand in een carport. Omstreeks
01.30 uur werden buurtbewoners aan de Bloemengaard glasgerinkel. Zij keken naar buiten en zagen de carport in brand staan. De brandweer werd gewaarschuwd en bluste de forse brand. Er bestaat een vermoeden van brandstichting en de politie heeft de zaak in onderzoek. De politie verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.