Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 november 2009

Bijrijdster auto gewond na aanrijding

Rijssen

Een 61-jarige vrouw uit Rijssen raakte zondag 15 november gewond na een aanrijding op de Nijverdalseweg in Rijssen.

Zondagmiddag 15 november omstreeks 14.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Nijverdalseweg in Rijssen. Bleek dat een 38-jarige automobilist uit Rijssen over de Spoelerstraat reed, komende vanuit de Morsweg. Ter hoogte van de Nijverdalseweg wilde de automobilist de kruising oversteken naar de Butaanstraat. Hierbij zag de man een 61-jarige automobilist uit Rijssen over het hoofd, die op de Nijverdalseweg reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 60-jarige vrouw van de 61-jarige automobilist raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Proces-verbaal zal tegen de 38-jarige automobilist worden opgemaakt. (2009053186)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede werd op zondag 15 november aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een woning aan de Laaressingel in Enschede.

Zondagavond 15 november omstreeks 18.15 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Laaressingel in Enschede geluiden vanuit de bovenverdieping komen. Toen de bewoner ging kijken trof hij een inbreker aan. De inbreker werd aangehouden en de politie werd direct gealarmeerd. De inbreker, een 29-jarige Enschedeër, kon door de politie worden aanhouden en werd meegenomen naar het politiebureau. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009053206)

Met ruim 2,25 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Wierden

Een 32-jarige man uit Wierden raakte zondag 15 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een brommobiel bestuurde en een éénzijdig ongeval veroorzaakte.

Zondag 15 november omstreeks 15.45 uur kreeg de politie melding van een éénzijdige aanrijding op De Marke in Wierden. De bestuurder van een brommobiel was tegen een lantarenpaal gereden. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder, een 32-jarige man uit Wierden, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,25 promille uit. Het rijbewijs werd ingevorderd. (2009053257)

Met ruim 1,39 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 30-jarige automobilist uit Hengelo raakte maandag 16 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandag 16 november omstreeks 02.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Kuipersdijk in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 30-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,39 promille uit. Omdat de man vaker onder invloed van alcohol een auto heeft bestuurd, werd het rijbewijs van de automobilist ingevorderd (2009053268)

Controle fietsverlichting

Twente

Politie Twente controleert de komende periode extra op een juiste fietsverlichting om de veiligheid op de weg te vergroten.

Op zondag 15 november tussen 18.00 uur en 21.15 uur controleerde de politie fietsers op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede op het gebruik van een juiste fietsverlichting. 33 fietsers voerden geen fietsverlichting. De bekeuringen bedragen E 35 voor personen vanaf 16 jaar en E 18 voor kinderen van 12 t/m 15 jaar.

De politie treedt waarschuwend en adviserend op als een fietser wel verlichting voert, maar niet conform de regelgeving. Met een juiste fietsverlichting kunnen fietsers obstakels op de weg beter zien, terwijl andere verkeersdeelnemers de fietsers beter opmerken. Zorg dus altijd voor een juiste fietsverlichting: niet alleen voor u, ook voor andere verkeersgebruikers!

Man aangehouden na diefstal bromfiets Goor
Een 20-jarige man uit Markelo werd maandagmorgen 16 november aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen bromfiets. Een oplettende getuige zag omstreeks 02.15 uur de man met de bromfiets morrelen op de IJsbaanweg in Goor en vertrouwde het niet helemaal en schakelde de politie in. Toen de politie arriveerde ging de man er snel rennend vandoor. De agenten kenden de identiteit van de man zodat hij later die nacht omstreeks 03.30 uur kon worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De rechtmatige eigenaar van de bromfiets is op de hoogte gesteld. (2009053276)

Drie dorstige jonge dieven aangehouden Enschede
Drie dorstige dieven, 14, 14,16 en 16 jaar, allen woonachtig in Enschede, werden zondagavond 15 november aangehouden, omdat zij 23 kratten bier hadden gestolen uit een pand aan de Ekersijk in Enschede. De jongens werden aangetroffen op de Gronausestraat nadat getuigen de politie hadden geïnformeerd dat vier jongens de kratten bier hadden gestolen. Toen de politie de jongens zagen gingen er twee snel vandoor. Een van de vluchtende jongens kon direct worden overmeesterd. De drie werden meegenomen naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Van de vierde jongen is de identiteit bekend en hij zal zich later melden bij de politie. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. De rechtmatige vereniging zal de kratten bier terug krijgen. (2009053208)

Diverse aanhoudingen tijdens uitgaansnacht Saasveld
Een 18-jarige man uit Rekken werd maandag 16 november aangehouden, omdat hij een 21-jarige man uit Groningen had mishandeld.

In de nacht van zondag 15 november op maandag 16 november kreeg de politie melding van een mishandeling in een uitgaansgelegenheid aan de Gravenallee in Saasveld. Bleek dat een 18-jarige man uit rekken om onduidelijke reden een 21-jarige man uit Groningen had mishandeld. De politie kon de 18-jarige aanhouden en doet verder onderzoek naar het hoe en waarom van de mishandeling.

Tijdens de aanhouding bemoeiden zich omstanders buiten met de aanhouding en beledigde dienstdoende agenten. Een 15-jarige jongen uit Oldenzaal en een 18-jarige man uit Haaksbergen werden aangehouden voor het beledigen van de agenten. Een 18-jarige man uit Tubbergen raakte omstreeks 01.45 uur gewond tijdens een mishandeling toen de man een taxi in wilde stappen voor de uitgaansgelegenheid. De dader is helaas niet bekend, de politie doet verder onderzoek naar deze mishandeling. (2009053273)




Politie Twente