Politie Haaglanden

Persberichten 16 november

Haaglanden, 16-11-2009

Inbreker verrast door bestuurder

Den Haag Autoinbrekers werden in de nacht van zaterdag op zondag 16 november rond 00.45 uur op de Erasmusweg verrast door de bestuurder die gewoon in het voertuig zat. De bestuurder zijn mobiele telefoon lag op de bijrijderstoel, toen hij zag hoe iemand de ruit aan die zijde insloeg en met zijn hand naar de telefoon reikte. Toen de verdachte doorhad dat de bestuurder in de auto zat, ging hij er samen met zijn handlanger als een haas vandoor. Samen met een getuige zette de bestuurder de achtervolging in. Ter hoogte van het Erasmusplein grepen zij de twee verdachten in de kraag. De gealarmeerde politie nam de verdachten, een 20-jarige vrouw uit Rotterdam en een 21-jarige man uit Den Haag mee naar het politiebureau.

Jonge fietsendief aangehouden

Den Haag De politie hield zondag 15 november rond 19.30 uur een 13-jarig Haags jongetje aan op verdenking van fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen de jongen met de fiets lopen op de kruising Stuwstraat met de Noordpolderstraat. Toen hij de agenten zag, liet hij de fiets staan. De agenten spraken de verdachte daarop aan en hij vertelde dat hij de fiets gevonden had. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij de fiets gestolen had. De fiets is in beslag genomen en de politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Babbeltruc

Den Haag Een 80-jarige vrouw uit Den Haag werd afgelopen week het slachtoffer van een babbeltruc. Twee mannen belden bij haar aan op de Goeverneurlaan en vertelden haar dat de leidingen van haar woning nagekeken moesten worden. In het hele Laakkwartier zouden leidingen gecontroleerd worden. Ook vertelden zij de vrouw dat zij haar zoon kenden. De mannen liepen door het hele huis en adviseerden de vrouw een nieuwe verwarmingsketel aan te schaffen. Ook moest de vrouw haar pinpas door een apparaat halen en haar pincode afgeven. Toen het tweetal de woning had verlaten, kreeg de vrouw argwaan (omdat zij net een nieuwe verwarmingsketel had) en blokkeerde haar rekening. Later bleek dat er een portemonnee uit de woning weggenomen was.

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc.

Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Hennepkwekerij ontmanteld

Den Haag De politie ontmantelde zondag 15 november rond 17.30 uur een hennepkwekerij aan de Westvlietweg. Surveillerende agenten zagen bij een bedrijfspand een roldeur open staan en gingen vervolgens op onderzoek uit. Op de eerste etage vonden zij een gat in de muur en in het naastgelegen pand een hennepkwekerij. Hier werd de stroom illegaal afgetapt. Er werden 1232 hennepplanten en apparatuur in beslag genomen. Bovendien nam de politie een computer in beslag voor onderzoek. De politie stelt nader onderzoek in naar de verdachten.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Automobilist loopt weg na aanrijding

Wassenaar Een automobilist reed zondag 16 november rond 23.30 uur een 18-jarige scooterrijdster uit Wassenaar aan op de kruising van de Paul Krugerstraat en het Bothaplein, maar rende weg toen de politie arriveerde. De scooterrrijdster had last van haar been en ambulancepersoneel keek haar na. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie sleepte de auto van de veroorzaker van het ongeval weg en de bestuurder krijgt die pas terug nadat hij verhoord is.

Man in woning mishandeld

Voorburg Een ruzie in een woning aan het Eemwijkplein liep zondagavond 15 november omstreeks 22.15 uur behoorlijk uit de hand. Omwonenden belden de politie. Agenten troffen in de woning een 32-jarige man aan, die zwaar mishandeld was. Hij werd met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Ook bevond zich in de woning een 21-jarige man, die onder het bloed zat en zich zeer agressief gedroeg. De 21-jarige Voorburger werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De man werd in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man rijdt weg na ongeval

Leidschendam Politieagenten troffen op zondag 15 november omstreeks 13.30 uur op de Kostverlorenweg een 37-jarige bromfietsster uit Zoetermeer aan, die kort daarvoor was aangereden door de bestuurder van een personenauto. De automobilist was na de aanrijding doorgereden in de richting van Zoetermeer. Na een korte achtervolging wist de politie een 22-jarige Zoetermeerder aan te houden. Hij had tijdens een inhaalmanoeuvre de 37-jarige bromfietsster geschampt, waarbij zij letsel aan haar voet had opgelopen. De politie heeft proces-verbaal tegen de automobilist opgemaakt.

Bestuurders onder invloed van alcohol

Leidschendam/Voorburg De politie heeft dit weekeinde vijf dronken automobilisten van de weg gehaald. Zij werden allen aangehouden en moesten aan het politiebureau een tweede blaastest ondergaan. Een automobiliste ging vrijuit. Zij blies 85 ug/l. De overige bestuurders bliezen tussen 270 en 520 ug/l. Zij kregen allen een proces-verbaal en een rijverbod.

Brandstichtingen, politie zoekt getuigen

Leidschendam Politie en brandweer hebben op zondag 15 november omstreeks 02.00 uur hun handen vol gehad aan een vandaal, die op meerdere plaatsen containers in brand stak. Op drie locaties moesten de afvalcontainers het ontgelden. Zij werden op de President Kennedylaan, Burgemeester Velthuijsenlaan en het Grashof in brand gestoken. De politie roept getuigen, die informatie over de brandstichter hebben, op zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Bel dan met de M-lijn (Meld Misdaad Anoniem). Het telefoonnummer is 0800-7000.

Vechtpartij binnenshuis

Honselersdijk De politie moest er zondag 15 november om 16.55 uur aan te pas komen toen een ruzie in een woning dusdanig escaleerde dat er flink gevochten werd. Twee mannen (47 en 38 jaar) werkten tijdens de ruzie een 42-jarige man hardhandig naar buiten. Hierbij sneuvelde de ruit van de voordeur. De poltiie hield de drie vechtersbazen aan. Vooralsnog doet niemand aangifte.

Professioneel?!

Zoetermeer Bij een HTM-controle op het Van t Hoffplein vond een 20-jarige Zoetermeerder het nodig om de controleur uit te schelden voor kankergek en kankermongool. De man vond dat de controleur zich zondagmiddag 15 november niet professioneel gedroeg. De controleur nam de man echter weldegelijk serieus en leverde hem af op het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal.

Brandje in basisschool

Zoetermeer Bij een basisschool op de Dr. Jw. Paltelaan heeft zondag 15 november rond 14.20 uur een kleine brand gewoed. Hierdoor raakte de deur van de school beschadigd. Toen de politie aankwam, was de brand alweer uit. Volgens de melder waren er bij de brand twee jongens betrokken, die daarbij gewond zouden zijn geraakt. Politieagenten startten direct een onderzoek in de omgeving, maar troffen niemand aan. Tegen 16.00 uur werden er twee jongens (13 en 15 jaar) met brandwonden aan het gelaat en armen, het ziekenhuis binnen gebracht. De betrokkenheid van de jongens bij de brand is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.