Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 16-11-2009

Negen arrestaties na vernielingen in hotel

TILBURG: De politie heeft maandagmorgen negen gasten van een hotel aan de Spoorlaan aangehouden nadat de uitbater had ontdekt dat de complete inboedel van een kamer was vernield. Het gaat om een (metal) band en crewleden die kennelijk zondagavond in Tilburg een optreden hebben gegeven.

Een 25-jarige Tilburger deed vanmorgen namens het hotel aangifte van vernieling. Hij vertelde dat hij vanmorgen rond 08.30 uur ernstige vernielingen had ontdekt in een gezinskamer. De inspectie volgde nadat een medewerker van het hotel diverse planten en zand op de grond zag liggen in de Stationsstraat. Deze planten waren kennelijk vanaf het balkon van de bewuste kamer naar beneden gegooid. In de kamer zelf bleek het een grote puinhoop te zijn. De spiegels, de wastafel en de lamellen in de badkamer waren kapot getrokken en gesloopt. De
lattenbodems van de bedden en de TV waren vernield en ook zaten er veel vlekken op de muur.

Een eerste taxatie leverde op dat er zeker 5000 euro schade is. De politie heeft negen verdachten aangehouden die vannacht in het hotel gelogeerd hebben. Het gaat om leden van een band en de crew die daarbij hoort. Het gezelschap heeft zondagavond kennelijk in Tilburg opgetreden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 21 tot en met 45 jaar, afkomstig uit Nederland, Noorwegen, Finland, Frankrijk .

De verdachten worden in verzekering gesteld. De politie overlegt met de politieparketsecretaris over de wijze waarop de schade vergoed moet worden en welke andere sancties aan de verdachten moeten worden opgelegd.

Schaftkeet brandt uit

TILBURG: Vannacht heeft brand gewoed in een schaftkeet aan het Kwekerijpad. De keet is geheel uitgebrand. De brandweer heeft een gasfles die binnen stond gekoeld en buiten gezet. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Koperdief valt van dak

TILBURG: Een 18-jarige Tilburgse koperdief is zondagavond van een dak gevallen van een gebouwtje aan de Hendrik Zwaardecroonstraat. De dief liep door de val een pijnlijke rug op.

Een alerte getuige belde zondagavond naar de politie om door te geven dat hij drie gasten gezien had die zich verdacht gedroegen bij een voormalig gemeentegebouw. De melder had een van die personen nog op het dak gezien. De agenten stelden met de diensthond een onderzoek rondom het gebouw in. Aan de zijkant vonden ze een 18-jarige
Tilburger. Hij bleek zojuist van het dak gevallen te zijn. Hij had twee schroevendraaiers bij zich en gaf toe dat hij met twee andere mannen geprobeerd had koper te stelen. Hij had de politie zien aankomen en was daar zo van geschrokken dat hij van het dak viel. De politie stelt nog een onderzoek in naar de twee andere dieven die ter plaatse niet meer werden aangetroffen.

Tilburger opgepakt (18) na mishandelen vrouw (26)

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de
Heuvelstraat een 18-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 26-jarige vrouw uit Tilburg. De verdachte zou het slachtoffer zonder enige aanleiding in een café op haar gezicht hebben geslagen. De vrouw liep daardoor een bloedneus op.

De agenten zagen tijdens hun surveillance dat er voor een café op de Heuvelring een opstootje was. Er bleek in de kroeg een vrouw op haar gezicht geslagen te zijn. Een man die het voor haar opnam werd samen met het slachtoffer buiten gezet. Op haar aanwijzing hebben de agenten de verdachte, een 18-jarige Tilburger aangehouden. Deze knaap gedroeg zich tijdens het transport zeer recalcitrant waarna hij alsnog geboeid werd.

Twee arrestaties in Tilburg voor belediging

TILBURG: De politie heeft twee arrestaties verricht voor belediging. Beide zaken speelden tijdens een bekeuringsgesprek.

Een 26-jarige Tilburger werd zondagavond op de Taxandriabaan tijdens een verkeerscontrole aangehouden nadat hij een van de agenten beledigd had. De Tilburger had geen rijbewijs of ander ID-bewijs bij zich. Hij vond het toen nodig om tegen de diender te roepen dat die een vieze vuile klootzak was. Hij krijgt voor beide overtredingen een
proces-verbaal.

Een 35-jarige man uit Zwijndrecht werd vannacht omstreeks 00.15 uur op de Tivolistraat aangehouden nadat hij een agent had beledigd. De politiemensen waren bezig met het uitschrijven van een bekeuring van een vrouw die met haar auto tegen de richting in had gereden.
Kennelijk wilde ze twee mannen ophalen. Een van die mannen gedroeg zich erg vervelend en begon de agenten te beledigen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Onbekende man aangehouden in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op de
Bosscheweg een nog onbekende man aangehouden ter zake de wet op de Identificatieplicht. De verdachte had inbrekerswerktuigen en een kleine hoeveelheid drugs bij zich. Hij is ingesloten Zijn identiteit wordt onderzocht.

De agenten zagen op de Bosscheweg naast een bedrijfspand een man naast een auto met Belgische kentekenplaten staan. De dienders besloten een controle in te stellen. De man sprak in de Engelse taal een
onsamenhangend verhaal uit. Nadat de agenten hem hadden gevraagd zich te legitimeren, sloeg hij op de vlucht. Hij kon worden achterhaald en werd aangehouden. Hij stonk naar diesel.

Aan het bureau bleek dat hij ook enkele inbrekerswerktuigen (twee tangen en een schroevendraaier) en wat drugs (vermoedelijk amfetamine en cocaïne) bij zich had. Aan het bureau werd de verdachte mogelijk door de combinatie van drugsgebruik en lichamelijke inspanning onwel. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar kon na behandeling alsnog worden ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Alerte beveiligingsmedewerkster arresteert fietsendief

TILBURG: Een alerte medewerkster van een beveiligingsdienst heeft zondagmiddag bij de fietsenstalling van het St. Elisabethziekenhuis een 13-jarige Tilburgse jongen aangehouden ter zake fietsdiefstal.

De knul had met een andere jongen met een valse sleutel het slot van een herenfiets opengemaakt en deze meegenomen. Toen hij terug kwam om zijn eigen fiets op te halen kon hij na een achtervolging door een beveiliger worden aangehouden. De fiets, die in de omgeving werd aangetroffen, bleek van een 64-jarige man uit Berkel-Enschot te zijn. Hij was nadat hij de diefstal bij de receptie had gemeld met de taxi naar huis gegaan. Rond 19.30 uur kwam een agent bij hem met zijn gestolen fiets aan huis terug brengen. De benadeelde herkende zijn rijwiel aan de fietstassen voor 100% terug. De politie stelt nog een onderzoek in naar de mededader.

Politie onderzoekt overval op belhuis

TILBURG: De recherche onderzoekt een overval die zondagavond omstreeks 19.15 uur heeft plaats gevonden. Een overvaller met een vuurwapen kwam een belhuis aan de Broekhovenseweg binnen. Hij bedreigde een
medewerker en eiste geld. Hij is er met een gering geldbedrag vandoor gegaan. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld maar de dader is niet meer aangetroffen. Ook is een SMS-Alert bericht rond gestuurd. Het zou gaan om een getinte man, circa 25 jaar oud, met een gouden tand en een sik. Hij drieg een zwarte leren jas met capuchon. Hij had een licht tasje bij zich.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-11-2009 12:12 | © Regio Midden en West Brabant |