Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Jongeren waarderen dialoog

Jongeren in gesprek met deelgemeente en Stichting Welzijn Hoogvliet

Op woensdag 11 november tijdens de Jongerendialogen spraken ruim 30 jongeren met deelgemeente Hoogvliet en Stichting Welzijn Hoogvliet (SWH). De voorzitter van de deelgemeente, Kees van Pelt, en Portefeuillehouder Welzijn, Marianne van der Ham, nam ook deel aan de gesprekken. Het gesprek vond plaats in De Doorstroom in Hoogvliet. De jonge gesprekspartners gaven aan deze gespreksvorm bijzonder te waarderen.

Uit de dialoog kwam naar voren dat de jongeren de inlooppunten veel gebruiken. Zij hebben gevraagd om meer inlooppunten zodat zij in hun eigen wijk terecht kunnen. Ook lieten de jongeren weten behoefte te hebben aan meer activiteiten en mogelijkheden om muziek te maken. Tot slot vroegen zij om het betrekken van rolmodellen bij verschillende activiteiten. De rolmodellen vormen een belangrijke motivator voor de jeugd.

Stem voor de jeugd
De dialoog vond plaats in het kader van Your World en vormde een vervolg op de jongerendebat die de partijen eerder dit jaar organiseerden. Doel van de gesprekken is om de jeugd van Hoogvliet een stem te geven. De deelgemeente en SWH werken samen met de jongeren de benoemde punten uit. De jongeren hebben aangegeven dat zij zelf actief bijdragen bij het initiëren en realiseren van hun wensen.