Politie Zeeland


---


W-3432-2009 Wapens ingeleverd tijdens vrijwillige inleveractie
De inleveractie tijdens het project Middelburg Loopt Wapenvrij is vandaag beëindigd. De politie heeft de inleverkluizen op de scholen opgehaald. Hierin trof de politie diverse echte wapens aan, zoals alarmpistolen, balletjespistolen, wurgstokjes, katapult, vlindermes en diverse andere messen.

Naast deze echte wapens zijn nog voorwerpen ingeleverd die als wapen kunnen dienen, zoals speelgoedpistool, erwtenschieters, passerpunt, afgebroken schaar en delen van ijzerzaagjes. Deze spullen zijn eventueel bestemd om iemand mee te verwonden of te bedreigen. Ook werden niet wenselijke goederen als vuurwerk en laserpennen in de inleverkluizen gedeponeerd.

De inleveractie geeft een beeld dat in Middelburg geen sprake is van een groot probleem, maar het bevestigt wel dat wapenbezit ook hier voorkomt.

Op 3 november jl. zijn negen wapen inleverkluizen op de deelnemende scholen geplaatst. De politie wil jongeren tijdens het project bewust maken van de gevaren van het dragen van een wapen. De politie hoopt dat jongeren er onderling over praten, op school, maar ook thuis met ouders, en ze zo aan het denken te zetten.

De politie zal in de toekomst onaangekondigde controles op wapenbezit onder jongeren houden.


---




Politie Zeeland