Politie Zeeland


---


Z-3433-2009 Eenzijdig verkeersongeval, Schoondijke
Op de Willemsweg in Schoondijke belandde zondag omstreeks 15.30 uur een 74-jarige automobilist uit Hoogerheide met zijn auto in de sloot.
De man verloor een ogenblik de controle over zijn voertuig en reed de berm in. Vervolgens kwam hij met de auto in de sloot terecht. De bestuurder bleef ongedeerd, een 76-jarige vrouw eveneens uit Hoogerheide, die bij hem in de auto zat, liep een flinke bloeduitstorting op haar arm op. Zij is voor behandeling met een ambulance naar de huisartsenpost in Oostburg gebracht.

Z-3434-2009 Woninginbraak in Nieuw-Namen
Zondag tussen 14.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning in de Smetstraat in Nieuw-Namen.
Nadat een deur was geforceerd werd de woning geheel doorzocht. De bewoners missen een fototoestel en sieraden. De waarde hiervan is onbekend.

O-3435-2009 Aanhoudingen in Heinkenszand
Zondag, even voor middernacht werd in de Dorpsstraat in Heinkenszand een 22-jarige man uit de gemeente Borsele aangehouden.
Hij had met drie anderen uit baldadigheid terrasmeubilair meegenomen. Even later kreeg de politie een melding van vernieling van een bushokje in de Eendvogelstraat. Agenten troffen daar in de buurt de andere drie mannen, één man van 21 en twee mannen van 23, allen uit de gemeente Borsele. Ook zij werden aangehouden. Achter het bushokje werd een meegenomen terrasstoel aangetroffen. De mannen zijn allemaal overgebracht naar Torentijd. De politie onderzoekt de zaak.

O-3436-2009 Verfbom in Scherpenisse
Zondag omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding van een verfbom op de Langeweg in Scherpenisse.
Door onbekenden was een emmer met verf op de weg gezet met daarin een stuk vuurwerk. Toen dit ontplofte vloog de verf alle kanten op en kwam terecht op een vijftal huizen. Gevels, kozijnen, deuren, rolluiken en de straat kwamen onder de verf te zitten. De bewoners zijn de hele nacht bezig geweest om alles te reinigen. De rest werd schoongemaakt door de gemeente met een hogedrukspuit.

W-3437-2009 Autospiegels vernield, Middelburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden van tenminste drie personenauto's op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg de buitenspiegels vernield.
Schadebedragen zijn niet bekend.

R-3438-2009 Bedrijfsinbraken
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Gildeweg in Vlissingen.
Het is nog onduidelijk hoe men binnen is gekomen. Uit een kluis in het pand werd een flink geldbedrag gestolen.
In dezelfde nacht werd ingebroken in twee bedrijfspanden in Terneuzen.
Van een pand aan de Mr. F.J. Haarmanweg werd een ruit vernield en binnen werden laden en kasten doorzocht. Er werd computerapparatuur gestolen.
Ook werd een pand in de Beethovenhof bezocht. Er werden enkele rolluiken vernield waarna men door een ruit het pand binnenkwam. Hier werden enkele tientallen euro's gestolen.