Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 16 november

Alkmaar, 16-11-2009 o 14.00 uur

Bollengraver aangehouden

Breezand, zondag 15 november

Een 45-jarige man uit Breezand werd zondagavond rond 22.30 uur aangehouden op de Burg. Lovinkstraat. De politie kreeg een melding van een bewoner op de Zandvaart dat er een onbekende man op zijn erf liep. Agenten die ter plaatse gingen, kwamen onderweg een fietser tegen zonder licht. De man had een plastic tas bij zich met daarin bollen. In zijn kontzak had hij een lepel en zijn handen zaten onder de modder. De man bleek op het land van de melder naar bollen te hebben gegraven. De man werd aangehouden. Er wordt aangifte tegen hem gedaan.

Aanhouding voor brandstichting

Sint Pancras, zondag 15 november

Een 12-jarige uit Heerhugowaard en een 14-jarige jongen uit Sint Pancras zijn zondagmiddag rond 15.10 uur aangehouden op de Bovenweg. De jongens hadden op het terrein van een school een houten berghok opengebroken en deze in brand gestoken. Het hok, waar speelgoed in wordt opgeslagen, liep schade op. Ook staken zij een prullenbak in brand. De jongens konden worden aangehouden door de politie. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.

Straatroof

Alkmaar, maandag 16 november

Een 26-jarige vrouw uit Alkmaar werd maandagochtend rond 02.45 uur beroofd van haar tas op de Koningsweg. De vrouw werd overvallen door een negroïde man die haar bedreigde. Hij ging er met de tas met inhoud vandoor.

De verdachte is 1.70 à 1.80 lang, 18 à 22 jaar en heeft een tenger postuur. Hij droeg een zwarte muts, een zwarte jas en een zwarte broek.

Getuigen die rond bovengenoemd tijdstip op of rond de Koningsweg iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Voor de derde keer met drank op

Hoorn, zondag 15 november

Een 29-jarige automobilist uit Hoorn moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Westerdijk een aanrijding had veroorzaakt. De man stond te wachten voor de ingang van een parkeergarage. Hij reed achteruit en botste tegen de auto van een vrouw, die achter hem stond bij de ingang van de garage. De auto van de vrouw liep schade op. De Hoornaar wilde geen politie erbij hebben. Toen deze toch ter plaatse kwam bleek waarom; de automobilist bleek gedronken te hebben. Hij blies 335 ug/l. Aangezien de man voor de derde keer in enkele maanden tijd met alcohol op achter het stuur werd betrapt, werd zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto in beslag genomen.

Aanhouding voor graffiti spuiten

Alkmaar, zondag 15 november

Een 17-jarige jongen werd zondagmiddag rond 14.40 uur aangehouden op de J.M.P. de Biestraat voor baldadigheid. Surveillerende agenten zagen twee jongens achter een school een school zitten. Toen de jongens de politieauto zagen gingen zij er vandoor. De agenten gingen een kijkje nemen achter de school en troffen graffiti aan. De agenten gingen achter de jongens aan en konden de 17-jarige jongen aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau voor verhoor en werd s middags heengezonden. De identiteit van de andere jongen kon achterhaald worden. Hij komt zich nog melden op het politiebureau.

Bekrassen van autos: getuigen gezocht

Den Burg, zondag 15 november

Op de Willem van Beierenstraat werden in de nacht van zaterdag op zondag meerdere autos bekrast. De politie kreeg zondag in ieder geval vier aangiftes binnen van auto-eigenaren wiens auto was bekrast. Mogelijk zijn er getuigen die deze nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op Texel via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Elektrische fietsen gestolen uit fietsenkelder

Akersloot, zondag 15 november

Uit een fietsenkelder van een appartementencomplex aan de Akerhof zijn in de nacht van zaterdag op zondag elektrische fietsen gestolen. Via de achterdeur van het complex werden zon vijftien fietsen ontvreemd en geladen in vermoedelijk een vrachtwagentje. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord zaterdagnacht op of in de omgeving van de Akerhof. Heeft u informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Castricum via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).