Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

16-jarigen naar ziekenhuis na ongeval

Publicatiedatum: 16-11-2009 14:05:19

HEMMEN - Drie 16-jarigen (een Dodewaardse, een Hemmense en een Oosterhouter) zijn zondagavond naar het ziekenhuis gegaan, nadat zij in Hemmen een auto-ongeluk hadden gehad.

Die avond kreeg de politie een melding binnen van een ongeval in Hemmen. Op de Englaan zou rond 19.00 uur een zogeheten 45-kilometer per uur auto hebben gereden. Deze reed in de richting van de Veldstraat. De Dodewaardse zou niet voortdurend het voertuig onder controle hebben gehad. Er werd een boom geraakt en vervolgens kwam het voertuig in een sloot terecht. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren brandweer en ambulance al aanwezig. Twee inzittenden waren al uit de wagen. Eén van de meisjes moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De twee meisjes zijn per ambulance overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De jongen is door een familielid naar het hospitaal gebracht. De aard van het lestel van dit trio is nog onbekend.
De Verkeers Ongevallen Analyse en de traumahelikopter zijn op de plaats van het ongeval geweest.
(061789)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Heterense motorrijder aangehouden

Publicatiedatum: 16-11-2009 14:05:01

DRIEL - Een 39-jarige Heterenaar is zondagmiddag bij zijn woning aangehouden. Hij zou in Driel roekeloos hebben gereden en een agent van de vrijwillige politie hebben beledigd.

De agent was op weg naar zijn werk en kwam op de Gruttostraat in Driel de motorrijder tegen. De man zou zonder helm roekeloos hebben gereden (onder meer een `wheelie' maken). De agent wilde de man staande houden. De Heterenaar stopte, maar zou nadat de agent zich legitimeerde, zijn weggereden. Daarbij zou hij een beledigend gebaar hebben gemaakt. Collega's van de agent keken naar de man uit. Hij werd bij zijn woning aangetroffen en aangehouden.
(061737)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Haalderense gewond na val van keldertrap

Publicatiedatum: 16-11-2009 14:04:38

HAALDEREN - Een 47-jarige Haalderense is zondagmiddag gewond geraakt (vermoedelijk aan het hoofd). De vrouw was in haar woning van een keldertrap gevallen. Familie heeft haar in eerste instantie gereanimeerd; later werd dit overgenomen door de hulpdiensten. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De huidige toestand van de Haalderense is nog onbekend. (061766)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---