Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen mishandeling

Datum: 16-11-2009
Tijd bericht: 13:41
Plaats: Tegelen
Zondagmiddag heeft er op De Drink een mishandeling plaatsgevonden, waarbij een nog onbekende man twee 18-jarige jongens en een 15-jarige jongen uit Venlo en Tegelen meerdere malen heeft geslagen. De drie jongeren reden die middag over het fietspad van De Drink in de richting van de Raadhuislaan. Hierbij passeerden zij op een gegeven moment twee vrouwen met twee kinderen, welke om de een of andere reden het drietal nariep. Deze stopten en spraken de twee vrouwen hierop aan, waarop er een woordenwisseling ontstond. Eén van de twee vrouwen nam hierop haar telefoon en belde haar vriend/man ter ondersteuning. Enkele ogenblikken later verscheen er vanuit de Raadhuislaan een zilvergrijze Audi A6, waaruit vanaf de bijrijderzijde een man stapte en regelrecht op de drie jongens toerende. Zonder enige aanleiding sloeg deze man de 15-jarige jongen uit Tegelen in zijn gezicht. De 18-jarige vriend uit Tegelen kwam hierop tussenbeide, maar werd vervolgens ook door de verdachte meerdere malen tegen zijn hoofd en in zijn buik geslagen. Het derde slachtoffer, de 18-jarige man uit Venlo, werd als laatste ook nog enkele keren geslagen door de man. Hierna rende de verdachte weg in de richting van de Industriestraat. De twee vrouwen waarmee het drietal een woordenwisseling had gekregen inmiddels waren ook verdwenen.

Het signalement van de verdachte: Het betreft een man van ongeveer 30 jaar oud met een lengte van ongeveer 180 cm. Hij heeft een sportief postuur en een lichtgetint uiterlijk. De man heeft donker, kort gemillimeterd haar. Die middag droeg de verdachte een waarschijnlijk leren jas, een spijkerbroek en sportschoenen.

De twee vrouwen zijn beiden tussen de 25-30 jaar oud en ongeveer 165 cm lang. Een van de vrouwen had een mollig postuur, lange donkere haren en een licht getint uiterlijk. Ze droeg een joggingbroek, en een licht gekleurde joggingtrui. De andere vrouw, diegene die de verdachte belde, had een blank uiterlijk, bruin/rood gekleurd haar en droeg een spijkerbroek en een donkerbruine leren jas.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen die getuige zijn geweest van deze mishandeling contact op te nemen via 0900-8844. Mensen kunnen ook anoniem tips doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).