Trots op Nederland

Nieuws

16 nov 2009 | Rita Verdonk in Maastricht...

Na aankomst in Maastricht vanuit Brunssum, is Rita samen met TrotsopNederland/Maastricht naar "De Molenhof" getrokken. In dit bejaardencentrum welke gelegen is in het hartje van Maastricht, was het door de carnavalsstemming al heel gezellig. De aanwezige bejaarden, hulpverleners en vrijwilligers genoten zichtbaar van de door ons aangeboden vlaai, en de komst van Rita. Na een korte toespraak had Rita haar handen vol om iedereen te woord te staan, iets waarvoor Rita duidelijk de tijd nam en daardoor ook iedereen heeft kunnen bereiken. Na dit bezoek togen ze naar "De Bisschopsmolen" een van de laatst draaiende watermolens, en de laatste in Maastricht, welke de molen nog gebruikt in haar produktieproces. Een jonge innovatieve ondernemer leidde ze rond en vertelde over de oorsprong van de Limburgse Vlaai, welke Rita zojuist geproefd had. Ook werd er hier een korte foto-shoot gehouden waarbij naast onze voorzitter ook een nieuw lid gefotografeerd werd, de heer Frissen.

Na deze rondleiding trokken ze naar Soul in a Bowl, alwaar er een persmoment was, waarbij er ook een tv-opname gemaakt is en de nodige foto's genomen. Na deze drukte was het tijd om te genieten van een verzorgde maaltijd, en uiteraard de zaken van de dag nog even laten passeren.
Na het diner trokken ze nog door het centrum, waar de officiële momenten van het 11-van-de-11 festijn gedaan waren, maar de sfeer nog opperbest was. Rita werd door velen herkend en aangeklampt, om toch nog maar even een foto "met Rita" te bemachtigen. Onderweg naar de auto, nog gestopt in 1 van de gezelligste cafés waar ook direct weer flink gedebatteerd werd met enkele stamgasten, al was het al weer later op de avond. Genoten van een lange en vermoeiende dag keerde iedereen met vernieuwde energie huiswaarts