Gemeente Heumen

Toch steun voor Diosa

De gemeente Heumen gaat toch mee betalen aan de renovatie van het sportcomplex van voetbal- en korfbalclub Diosa in Balgoij. Daartoe besloot de raad unaniem tijdens de begrotingshandeling voor 2010, op 12 november 2009.
Inspreker Van den Boogaard van de club had de inspreektijd al benut voor een laatste hartekreet, maar het leek vooral de argumentatie van raadslid Jan Lamers (Samen Verder) die de raad overtuigde. Hij wees er op dat het de gemeente in het verleden geen cent heeft gekost om de Nederasseltse jeugd te laten sporten (dat doet ze in Balgoij) en dat de inwoners van dat dorp wel hebben meebetaald aan de voorzieningen voor Union. De fractie Democraten Gemeente Heumen gaf aan dat de gemeentelijke regelgeving niet duidelijk is en gunde Diosa daarom het voordeel van de voordelige uitleg. Beide fracties dienden een amendement in voor een begrotingswijziging die geld vrijmaakt voor steun. Alle partijen werden daarmee over de streep getrokken.

Het CDA had eveneens een amendement ingediend voor die steun, maar de raad vond de dekking daarvan niet acceptabel. De fractie schaarde zich vervolgens achter het andere voorstel en trok de eigen motie in.