Gemeente Roermond

Begroting Roermond unaniem goedgekeurd

Klik hier voor de begroting 2010
Zie het origineel

De gemeenteraad van Roermond heeft de begroting 2010 unaniem goedgekeurd en daarmee het college de maximale steun gegeven om op de ingeslagen weg door te gaan. Wethouder Tilman Schreurs constateerde in de beantwoording van de fracties dat de moties en amendementen veelal aansloten bij reeds ingezet beleid.

Uit de ingediende moties vloeiden acht opdrachten aan het college voort: een attentie voor mantelzorgers, het openstellen van een meldpunt voor anoniem melden armoede, een meer zichtbare Maasnielderbeek, duurzaamheidsmaatregelen mobiliteit, onderzoek naar bibliotheek in de wijk, jongereninitiatief Donderberg, subsidiëring Stichting Tigers en ondersteuning Kai in Sho. De amendementen leidden tot een bijdrage van 30.000 euro voor de Voedselbank in de komende drie jaar, een incidentele bijdrage van 3000 euro voor een bevrijdingsherdenking KBO en een eenmalig bedrag van 750 euro voor de CVA-vereniging.

De lokale lasten voor 2010 stijgen met 1,5 %. Wethouder Tilman Schreurs kondigde eerder al aan dat de lasten zo laag mogelijk worden gehouden en dat tegelijk terughoudend wordt omgegaan met nieuw beleid, mede omdat in maart gemeenteraadsverkiezingen zijn.

Tot de beleidsvoornemens voor het komend jaar behoren de digitale dienstverlening, een gezamenlijk oefenterrein voor Roermond en Echt-Susteren, het Servicepunt detailhandel, nieuwe bovenregionale bedrijventerreinen, OML, glasvezelnetwerk, verbeteren toeristische infrastructuur, ontwikkelen potentieel Maasplassen, regionale woonvisie, herstructurering wijken, natuurontwikkeling, RetailAcademy, dienstverlening UWV en bestrijding jeugdwerkloosheid.

De uitvoering van het Coalitie Uitvoerings Programma (CUP) 2007 2010 gaat in 2010 onverminderd door. De in het CUP opgenomen beleidsalternatieven die in 2010 verder uitgevoerd gaan worden zijn o.a. Veiligheidshuis, drang en dwang, evenementenbeleid, gemeenschapsaccommodatie Herten, parkeervoorziening Stationspark, uitvoering beheerplannen openbare ruimte, Cuypershuis en Cultuureiland ECI. Daarnaast zijn incidenteel voor 2010 middelen beschikbaar gesteld voor Citybranding (Roermond thats all you need).

Eerste publicatiedatum: 16-11-2009 Bijgewerkt: 16-11-2009