Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk - Politie treedt op na weigeren vordering

Nieuwerkerk aan den Ijssel, 16-11-2009 o De politie heeft zaterdag 14 november omstreeks 02.00 uur tegen een groep jongeren opgetreden. Agenten kregen een melding dat agenten van het korps Rotterdam-Rijnmond achter een verdachte reden die een stopteken negeerde.

De automobilist reed zich op de Dorpsstraat vast doordat een grote groep jongeren daar stond. Hierop werd de automobilist aangehouden door de agenten van Rotterdam.

De aanhouding trok de aandacht van een deel van de groep jongeren waarbij er veel werd geschreeuwd. Omdat de automobilist ook tegen een geparkeerde auto was gereden werd de groep jongeren verzocht afstand te houden. De meesten voldeden aan deze vordering, echter een aantal gaf hier geen gehoor aan. Ondanks meerdere vorderingen bleef deze groep staan. Hierop werden de jongeren met zachte dwang weggeduwd om ze te bewegen weg te gaan. De jongeren keerden zich tegen de agenten, scholden en gooiden met glas.

Omdat de sfeer grimmiger werd gebruikten agenten hun wapenstok en sommeerden de groep weg te gaan. Twee hondengeleiders waren eveneens aanwezig. Met behulp van portiers werd groep uiteindelijk weggepraat waarna de rust weer terugkeerde. Een 17-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den Ijssel werd ter plaatse aangehouden wegens belediging.