Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 15 november 2009


* GROTE ALCOHOLCONTROLE IN ROTTERDAM-OOST

ROTTERDAM-OOST - De politie voerde zaterdagavond vanaf 23.00 uur tot zondagochtend 6.00 uur een alcoholcontrole uit op de Bosdreef. In totaal 20 politiemedewerkers van de wijkteams Kralingen / Crooswijk en
Alexanderpolder controleerden voertuigen die de stad uit wilden. Dankzij een zogenaamde mobiele verkeersunit werden verdachten direct voorgeleid en de zaak ter plekke administratief afgehandeld. In totaal zijn 713 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Agenten schreven in totaal 18 bekeuringen uit voor rijden onder invloed, waarvan 5 aan beginnend bestuurders. De hoogst gemeten waarde was 605 ugl. Agenten namen 3 rijbewijzen in.


* EERSTE HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD NA ONDERTEKENING CONVENANT

BARENDRECHT - De politie heeft na een tip een hennepkwekerij opgerold. Vrijdagmiddag rond 13.00 uur stelde de politie een onderzoek in naar een woning aan de Reijerwaardseweg. Dit in samenwerking met het hennepteam en energiebedrijf Eneco. Controleurs troffen er ongeveer 650 planten aan, en tientallen lampen en andere materialen om de groei te bevorderen. Het energiebedrijf constateerde diefstal van stroom, de Roteb ontmantelde de kwekerij.
Het is de eerste kwekerij die de politie ontdekte na de ondertekening van een convenant in verband met de aanpak van kwekerijen. Daarom was ook loco-burgemeester Van Deursen aanwezig bij de ontmanteling. De politie doet onderzoek naar de huurder van de ruimte.


* WEEKENDARRANGEMENT NA MISHANDELING
VLAARDINGEN / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een weekendarrangement opgelegd aan een man die iemand had mishandeld. In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond 3.30 uur de melding van een mishandeling aan de Oosthavenkade. Daar had een 24-jarige man uit Vlaardingen de 45-jarige eigenaar van een uitgaansgelegenheid geslagen. Uit een blaastest bleek dat de man een alcoholpromillage van 1.5 had. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij, na overleg met het openbaar ministerie, direct het weekendarrangement opgelegd kreeg. Dit betekent dat de Vlaardinger minimaal tot maandagochtend vastzit op een politiebureau.


* KLANT VERJAAGT OVERVALLERS
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie onderzoekt de toedracht van een poging overval, waarbij de overvallers werden verjaagt door een doortastende klant.
Vrijdagavond rond 20.30 uur liepen twee mannen met een Surinaams/Antilliaans uiterlijk een café aan de Israelsstraat binnen. Ze hadden messen bij zich en wilden geld hebben. Een aanwezige klant bekogelde het tweetal met een barkruk. De mannen gingen er daarop snel vandoor. De ene was ongeveer 1.70 en de ander was ongeveer 1.80 meter lang. Ze waren donker gekleed en droegen messen met een lang lemmet. Ze gingen er vandoor richting Metrostration Troelstralaan. Agenten kamden direct de omgeving uit, maar trof niemand meer aan. De politie onderzoekt de zaak.


* DRIE INBREKERS AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie arresteerde zondag na een wilde achtervolging drie verdachten van inbraak in een supermarkt. Rond twee uur meldde een oplettende getuige dat drie mannen met een zwarte Golf inbraken in een supermarkt aan de Borodinlaan. Ze hadden een ruit vernield en één van hen stond op de uitkijk. Toen meerdere eenheden politie naar de locatie reden, reden de verdachten net weg. Om hen te laten stoppen, ramde een politieauto de achterkant van de Golf. Die bleef echter in volle vaart doorrijden. Diverse eenheden zetten de achtervolging in. Toen de auto met verdachten op Zwaluwlaan de Fazantlaan wilde inrijden, vloog die door de hoge snelheid uit de bocht, enkele voortuinen in. De drie inzittenden bleven ongedeerd en renden allemaal een andere kant op. Na een korte achtervolging te voet konden ze echter alledrie worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het gaat om Schiedammers in de leeftijd van 23, 24 en 25 jaar oud.


* DRIE BUSSEN BOTSEN OP ELKAAR / ELF GEWONDEN

OUDDORP/DE EILANDEN - Op de N57 zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.45 uur drie bussen op elkaar gebotst. De bussen vervoerden jongeren van rond de 17 jaar die terug kwamen van het stappen. In elke bus is een beveiliger aanwezig om een oogje in het zeil te houden. De beveiliger in de voorste bus wilde enkele jongeren aanspreken op overlastgevend gedrag, en vroeg de chauffeur van de bus om te stoppen. Die stopte echter niet in de berm, maar op de weg. De twee bussen die hem volgden waren daar niet op bedacht en remden niet op tijd, waardoor een kopstaartbotsing ontstond tussen de drie voertuigen. In totaal zijn elf mensen gewond geraakt, waaronder de beveiliger in de voorste bus. Zes mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, onder meer met nekklachten. De politie onderzoekt de toedracht en bekijkt onder andere of er voldoende afstand is gehouden door de chauffeurs.