Politie Flevoland

Vijf gewonden na aanrijding op Waterlandseweg / N-305

Almere, 16-11-2009 o Maandagochtend raakten bij een aanrijding tussen een personenauto en een taxibus op de Waterlandseweg/ N-305, drie kinderen en twee volwassenen gewond. Eén van de kinderen is met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. De andere slachtoffers zijn opgenomen in ziekenhuizen in Flevoland. Bij de aanrijding waren zeven voertuigen betrokken. De Waterlandseweg werd tot 12.30 uur afgesloten.

Rond 07.45 uur raakte een bestuurder uit Utrecht met zijn auto in de berm van de Waterlandseweg. Toen de man zijn auto wilde terugsturen naar de rijbaan ging het mis en kwam hij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer. Een chauffeuse van een taxibusje van Connexxion, met daarin drie kinderen met een fysieke of mentale beperking, kon de auto niet meer ontwijken waarna een frontale aanrijding plaatsvond. Achterop komende autos konden op hun beurt de aanrijding niet meer beremmen en klapten vervolgens op het taxibusje en de personenauto.

Politie, brandweer, meerdere ambulances, de traumaheli met een Mobiel Medisch Team en Rijkswaterstaat werkten intensief samen om de slachtoffers en de ontstane ravage het hoofd te bieden. Eén van de kinderen, een 8-jarig jongetje uit Almere, is met ernstig letsel overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Utrecht. De vier andere slachtoffers, een 9-jarig jongetje en 9-jarig meisje beiden uit Almere, de chauffeuse van het taxibusje uit Almere en de bestuurder van de personenauto uit Utrecht, zijn met verschillende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Flevoland. De Waterlandseweg werd afgesloten en het verkeer via andere wegen omgeleid. Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse hebben de aanrijding in onderzoek. Politie Flevoland heeft de ouders van de kinderen in kennis gesteld.