Gemeente Langedijk


* Gemeente werkt aan het groen

Gemeente werkt aan het groen

16-11-2009 -
In het najaar van 2009 voert de gemeente onderhoudswerkzaamheden uit aan het openbaar groen in Langedijk. Door heel Langedijk worden de schelpenpaden aangevuld en worden VTA inspecties (boomcontroles) en onderhoudswerkzaamheden aan bomen uitgevoerd. In de hele gemeente worden bollen geplant in groenstroken. Ook in de dorpskernen vinden werkzaamheden plaats.
Koedijk
De grasberm langs de Nauertogt/Kanaaldijk in Koedijk wordt opgeknapt.

Noord-Scharwoude
Er wordt een nieuw hekwerk aangebracht bij de begraafplaats in Noord-Scharwoude en een nieuw inrit/ingang aangebracht bij de begraafplaats Noord-Scharwoude.
Op de Westelijke Randweg/Molenkade en bij de Mossel in Noord-Scharwoude komt een grasreconstructie. Het plantsoen aan de Oester in Noord-Scharwoude wordt ontgraven en ingezaaid met gras. De beplantingsvakken aan de Grasakker/Kloosterstraat en de beplantingsvakken aan de Mossel in Noord-Scharwoude worden opgeknapt.

Oudkarspel
Op het plein voor de Allemanskerk in Oudkarspel komen nieuwe bomen na reconstructie van het plein.

Sint Pancras
Het oorlogsmonument aan de Bovenweg in Sint Pancras wordt opgeknapt. Aan de Fröbelstraat in Sint Pancras wordt één nieuwe boom geplant. Aan de Gedempte Veert in Sint Pancras worden 33 wilgen weggehaald, deze bomen zijn ziek. De groenstrook en speelveld Lepelaar in Sint Pancras + diverse andere stukjes groen worden gespit en opgeknapt. Aan de Fuut in Sint Pancras worden de plantenbakken opgeknapt.

Zuid-Scharwoude
De berm aan de Oostelijke Randweg/Langebalkweg in Zuid-Scharwoude wordt opgeknapt. Het speelveld aan de Goudzeelt in Zuid-Scharwoude (achter nr. 36-44) wordt gerenoveerd. Rondom de Koogerkerk in Zuid-Scharwoude wordt de beplanting aangepast.