Politie Limburg-Noord

Drie aanhoudingen in verband met visstroperij

Datum: 16-11-2009
Tijd bericht: 15:28
Plaats: Lottum
Een goede samenwerking tussen de Politie Limburg-Noord en de Groene Brigade heeft zondag 15 november geresulteerd in de aanhouding van drie Duitse mannen van Kazachstaanse komaf. De mannen, twee van 37 en een 28 jaar oud, zijn aangehouden in verband met visstroperij met behulp van netten.

Omstreeks 20.00 kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Maas ter hoogte van de Houthuizerweg in Lottum. Toen de politie aankwam deden de 3 mannen zich voor als vissers. Gezien de omstandigheden en een duidelijk vermoeden van visstroperij hebben de agenten besloten om diezelfde nacht nog samen met de Groene Brigade te posten.

Rond 03.00 zag de Groene Brigade de personen met een rubberen boot de Maas op varen en handelingen verrichten dat duidden op het uitzetten van een vissersnet. Omdat de verdachten de auto aan de overzijde van de Maas hadden staan duurde het enige tijd voordat de Groene Brigade ter plaatse was en de mannen arresteerde. In hun auto werden 2 grote natte netten gevonden. De rubberen boot en de netten zijn in beslag genomen.