Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 16 november 2009

* OPNIEUW INBREKERS AANGEHOUDEN IN SCHIEDAM

SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie arresteerde in de nacht van zondag op maandag weer drie inbrekers op heterdaad. De drie mannen werden betrapt na een melding van inbraak bij een voetbalvereniging aan de Olympiaweg.
Rond 3.00 uur kreeg de politie de melding, waarop direct meerdere politie-eenheden zich naar de locatie spoedden. Toen een onherkenbare politie-auto aan kwam rijden bij de voetbalvelden, zagen agenten twee mannen rennen over het pad bij de velden. Toen de agenten uitstapten om ze staande te houden, verstopten ze zich in een dug-out. Daar werden ze aangehouden. Gelijktijdig kwamen andere politieauto's aanrijden. Een auto die bij het toegangshek had gestaan, reed de agenten tegemoet. Agenten hielden de bestuurder direct aan. In de omgeving vonden agenten diverse inbraakgereedschappen. Die zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in het pand geweest en hebben diverse vernielingen gepleegd. Onduidelijk is nog of en wat er is meegenomen. Dezelfde nacht is er ook bij een andere sportvereniging in de omgeving ingebroken. Daar zijn ondermeer etenswaren meegenomen. Onderzocht wordt nog of deze drie verdachten daar iets mee te maken hebben. De politie onderzoekt de toedracht. Rechercheurs hebben de Audi A3 van de bestuurder in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT SCOOTERRIJDER ZONDER RIJBEWIJS AAN

VLAARDINGEN - De politie hield zondagmiddag rond 13.15 uur een jongeman aan voor het rijden zonder helm.
Surveillerende agenten zagen de 18-jarige Vlaardinger in de Kamerlingh Onneslaan zonder helm rijden. Ze hielden hem staande. Toen bleek dat hij ook geen bromfietscertificaat had. Hij kreeg twee bekeuringen.


* BRAND STICHTING ZUIDWESTER
MIDDELHARNIS - De politie is een onderzoek gestart naar een brand in een pand van de stichting Zuidwester aan de Oosthavendijk. Zondagmiddag rond 16.00 uur werd de brand ontdekt in de verbindingshallen van een leegstaande dependance. Eén bewoner van een nabijgelegen woning werd uit voorzorg uit zijn woning gehaald. De brandweer klasseerde het als een zeer grote brand, maar kreeg hem desondanks snel onder controle.
De technische recherche stelt een nader onderzoek in naar de exacte oorzaak. Hierbij wordt brandstichting niet uitgesloten.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM/SCHIEDAM - De politie hield vrijdag gedurende de dag twee verschillende controles.
Dit gebeurde op de Giessenweg in Rotterdam en de 's Gravenlandseweg in Schiedam. Bij deze controle zijn er 66 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor overschrijding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/uur, waar 50 km/uur was toegestaan. Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs en niet handsfree bellen.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole. Tussen 23.00 uur 's avonds en 6.00 uur `s ochtends werd de controle gehouden op de Bosdreef. In totaal zijn er 173 bestuuders aan een blaastest onderworpen. Achttien automobilisten hadden teveel gedronken, waarvan er vijf beginnende bestuurders waren. Er zijn drie rijbewijzen ingevorderd.