Is een leverancier blind te vertrouwen?

16/11/2009 15:58

SDU uitgevers

Het antwoord op deze vraag zal doorgaans met 'nee' worden beantwoord. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven chemische stofinformatie uit het MSDS(1) van hun leverancier klakkeloos overnemen. Een groot risico dat eenvoudig af te dekken is.

Sdu Uitgevers en KMO introduceren gezamenlijk Toxic.nl.

Met de dienst Toxic.nl kan iedereen die met gevaarlijke stoffen te maken heeft, deze laten inventariseren en een gevalideerde basis leggen om veilige werkplek instructies te maken. Bovendien is het niet meer nodig om de leverancier naar de benodigde informatie te vragen. Het hele proces van aanvragen, controleren, valideren en omzetten naar goede werkplekinstructiekaart wordt met Toxic.nl uit handen genomen. Met de handige software kan de gebruiker de geïnventariseerde stofinformatie naar zijn eigen intranet sturen en is daardoor toegankelijk voor alle betrokken werknemers. Uniek: Toxic.nl garandeert werkpekinstructiekaarten voor elke stof waarvan een Nederlandstalig MSDS/VIB blad beschikbaar is.

Onderdeel van Chemiezone

Toxic.nl is onderdeel van Chemiezone. Deze online portal biedt diverse databases waaronder: Chemiekaarten(R), Veiligheidsbladen, VGS Online en REACH en GHS informatie. Met de toevoeging van Toxic.nl is het niet alleen mogelijk om stoffen na te slaan maar is Chemiezone ook de plek om stoffen actief zelf te beheren.

(1)MSDS (Material Safety Data Sheet) = Een veiligheidsinformatieblad , een gestructureerd document met informatie over de risico's van een gevaarlijke stof of preparaat, en aanbevelingen voor het veilig gebruik ervan op het werk.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.chemiezone.nl/