ROC Friese Poort Afsluiting project Letâs create the future
Op dinsdag 3 november was de feestelijke afsluiting van het project Let's create the future in de theaterzaal van Wilaarderburen.

Let's create the future is een lesprogramma dat 6 weken gedraaid heeft bij de afdeling Welzijn. Tijdens dit lesprogramma kregen deelnemers van de opleiding Sociaal Cultureel werk les over het leven in de townships van Zuid-Afrika. In het project Let's create the future werken ROC Friese Poort Leeuwarden, BEEP (Beyond Expectation Environmental Project) en Moving people samen. BEEP is een organisatie die zich in zet voor een betere toekomst van jongeren in armoedewijken in Kaapstad.
Naast het lesprogramma over de het leven in de townships van Zuid-Afrika met onderwerpen als apartheid, cultuur, politiek, economie, het WK voetbal 2010, hebben de deelnemers activiteiten ontplooid en aan fondswerving gedaan voor BEEP.

Voor deze afsluiting waren de oprichters van BEEP, Lindela Mjenxane en Khanyiswa Zangqa, speciaal vanuit Kaapstad afgereisd naar Friesland. Tijdens de afsluiting werd de opbrengst bekend gemaakt. De deelnemers van Sociaal Cultureel werk hebben in totaal maar liefst 2.787 euro ingezameld voor BEEP!