Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Datum 16 november 2009

Betreft Kamervragen PVV

Hierbij zend ik u het antwoord op de vragen van de leden Bosma en Wilders (beiden PVV) van uw Kamer over `de voortgaande islampropaganda op de publieke omroep' (Ingezonden 29 oktober 2009).
De vragen werden mij toegezonden bij uw bovenaangehaalde brief met kenmerk 2009Z19964.

de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

dr. Ronald H.A. Plasterk

a
agina 1 van 2 P





2009Z19964

Vragen van de leden Bosma en Wilders (beiden PVV) aan de minister van MLB/M/167155 Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de voortgaande islampropaganda op de publieke omroep. (Ingezonden 29 oktober 2009)

Vraag 1
Heeft u kennisgenomen van de uitzending "Kinderen voor Kinderen" 1), in het bijzonder het liedje "Baklava of rijstevla"? 1)

Antwoord 1
Ja.

Vraag 2
Is het u opgevallen dat er in het liedje maar liefst 27 keer 2) `Allah Akbar' wordt gezongen en dat zulks geschiedt in een tv-programma gericht op onze kinderen?

Antwoord 2
Nee, dit aantal had ik niet geturfd.

Vraag 3
Bent u er bekend mee dat de kreet `Allah Akbar' een standaardonderdeel uitmaakt van het islamitisch gebed en al 14 eeuwen gebruikt wordt als strijdkreet door de nietsontziende islamitische veroveringslegers?

Antwoord 3
De uitspraak `Allah Ahkbar' betekent `God is groot' en wordt in vele contexten gebruikt.

Vraag 4
Deelt u de mening dat het wrang is dat miljoenen christenen en ongelovigen in de laatste seconden van hun leven, voordat zij vermoord werden door mohammedanen, deze kreet hoorden en dat dit `Allah Akbar' nu als vrolijk wijsje ten gehore wordt gebracht richting de kinderen van Nederland?

Antwoord 4
Nee, zie vraag 5.

Vraag 5
Deelt u de mening dat dit opnieuw een indicatie is dat de staatsomroep vooral de belangen dient van een kleine multiculturele elite en niet van het Nederlandse volk, die echter wel de rekening mag betalen? Zo nee, waarom niet?

Antwoord 5
Deze mening deel ik niet. Dit is een zestien jaar oud liedje over een meisje dat zich verdeeld voelt tussen de islamitische achtergrond van haar ene ouder en de Nederlandse achtergrond van haar andere ouder. Ik kan er werkelijk geen kwaad in ontdekken.


1) VARA, 27 oktober 2009
http://www.youtube.com/watch?v=aUTAfUzMJU8

2) Songtekst "Baklava of rijstevla", onderhands aan bewindspersoon verstrekt.

Pagina 2 van 2