Gemeente Tiel


Overdracht Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis aan SCW

Vandaag heeft de gemeente Tiel het Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis officieel verkocht aan Woningcorporatie SCW. Vanmiddag om 14.30 uur vond de officiële overdracht plaats. Onder toeziend oog van notaris Aitton tekenden wethouder Gradisen namens de gemeente Tiel en de heer Suijdendorp namens de SCW de koopovereenkomst. De SCW koopt het pand van de gemeente voor een bedrag van EUR 350.000,-.

De overdracht vond plaats in het oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, in de Regentenkamer. Dit is de meest aansprekende ruimte in het pand en zal ook na de verbouwing in zijn oude glorie bewaard blijven. In deze kamer werden vroeger al voorname bijeenkomsten georganiseerd en akten getekend.

De woningcorporatie gaat het monumentale pand restaureren en herontwikkelen om het vervolgens te verhuren aan De Drie Notenboomen. Deze particuliere zorginstelling wil er een Zuster-Floor huis exploiteren als alternatief voor een verpleegtehuis. In het Zuster-Floor huis kunnen dementerende ouderen van hun oude dag genieten door persoonlijke zorg.