Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 16-11-2009

Agressieve man vernielt ruiten woning moeder

DONGEN: De politie heeft vanmorgen omstreeks 11.30 uur in Dongen een 27-jarige man uit Dongen aangehouden die vernielingen had aangericht in de woning van zijn moeder, die aangifte deed. Zij verklaarde dat haar zoon bij haar woont en dat hij vaak agressief is vanwege
drugsgebruik. Vanmorgen was er een woordenwisseling ontstaan, omdat hij geld wilde, die zo escaleerde dat zij haar zoon vroeg om weg te gaan. Toen hij eenmaal buiten was had hij bloempotten uit de voortuin tegen de voorgevel gegooid. Ook gooide hij een ruit naast de voordeur in. Met een andere pot sloeg hij het keukenraam in. Door de
vernielingen is er glas in de woonkamer en keuken terecht gekomen. De verdachte is ingesloten.

Arrestatie na bedreiging, politie vindt balletjespistool

OOSTERHOUT: Een 21-jarige Oosterhouter heeft zich zondagavond aan het politiebureau gemeld. De man werd door de politie gezocht omdat zijn 18-jarige vriendin uit Made aangifte had gedaan van bedreiging. Zij vertelde dat haar vriend haar bedreigd had als zij bij hem weg zou gaan. Ze was bang van hem omdat ze ook twee keer een vuurwapen bij hem had gezien. De politie heeft een onderzoek in de woning van de verdachte ingesteld, daarbij werd een balletjespistool aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij ontkent zijn vriendin bedreigd te hebben. Het pistool had hij naar eigen zeggen op de kermis gewonnen.

Bewoner aangehouden na gasexplosie

LAGE ZWALUWE: De politie heeft zondagmiddag een 52-jarige man
aangehouden nadat in zijn woning een gasexplosie had plaats gevonden. Ter plaatse bleek dat alle ruiten van de woning door de kracht van de explosie vernield waren. Ook lagen de pannen los op het dak en lag een raamkozijn op straat. De ravage aan de voor- en achterzijde van de twee onder een kap woning was groot. Ook aan het pand er naast is schade. De bewoner bleek onder invloed van alcohol en verward te zijn. De politie gaat er vanuit dat hij zelf de explosie veroorzaakt heeft. Over zijn eventuele motief en het precieze adres doet de politie verder geen mededelingen. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De man wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Brand in woning, vlam in de pan

WIJK EN AALBURG: Vanmiddag heeft omstreeks 12.30 uur brand gewoed in een woning aan de Veldstraat. Ter plaatse bleek het om een vlam in pan te gaan. De 87-jarige bewoner probeerde de brand te blussen door een deken op de pan te gooien. Hierbij heeft hij de rechterkant van zijn gezicht licht verschroeid. Hij werd door een verpleegkundige van de ambulancedienst onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Wel zou de huisarts nog even langs komen.

Politie onderzoekt inbraak sportcomplex

OOSTEIND: Vannacht werd omstreeks 03.10 uur een inbraak gemeld bij een voetbalvereniging aan de Looierijstraat. Agenten hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld. de daders waren echter al gevlogen. De inbrekers hebben aan de zijkant een klepraam open gebroken en ruit van de bestuurskamer ingegooid. De daders zijn er met de kluis vandoor gegaan. De inhoud daarvan is nog niet bekend. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-11-2009 16:37 | © Regio Midden en West Brabant |