GroenLinks
Grote kans op windmolens bij Groningen dankzij GroenLinks

In de raadsvergadering in Groningen-stad is een motie van GroenLinks aangenomen waarin wordt voorgesteld de vergunningsprocedure voor bouw van de drie windmolens op de Milieuboulevard gewoon op te starten. Bovendien wordt er een onderzoek gestart naar een groot windmolenpark.

Het is vaak moeilijk windmolens daadwerkelijk gebouwd te krijgen. Zo ook in Groningen. Al jaren ligt daar een kant-en-klaarplan van de Grontmij. Maar de provincie Groningen blijft daar tegen om het landschap te beschermen. Wie de Milieuboulevard in Groningen kent kan zich daar niets bij voorstellen. Er is dan ook geen reden om daar geen windmolens neer te zetten. Gelukkig ziet de gemeenteraad dat nu ook in.

In de motie van GroenLinks Groningen-stad is ook voorgesteld een onderzoek te doen naar de mogelijkheid een groot windmolenpark aan te leggen. Het Rijk heeft kort geleden de provincies buitenspel gezet bij windmolenprojecten van meer dan 100 Mw, zo'n 30 grote windmolens. Samen met buurgemeentes als Hoogezand-Sappemeer en Leek zou het misschien mogelijk zijn daar plek voor te vinden op de grote bedrijfsterreinen in en rond de stad. Het zou een grote stap zijn in het energieneutraal maken van Groningen.