RTL Group

RTL Ontbijtnieuws peilt via Hyves mening van wakker wordend Nederland

Vanaf vanochtend is RTL Nieuws actief op het vriendennetwerk Hyves. Elke dag peilt Jan de Hoop, presentator van het RTL Ontbijtnieuws, de mening van wakker wordend Nederland met zijn Stelling van de dag. Wat vindt Nederland bv. van de aanpak van de Mexicaanse griep? Hebben de hyvers behoefte aan gratis openbaar vervoer? Op het door Jan de Hoop gelanceerde rtlnieuws.hyves.nl zijn alle meningen en reacties te zien. Ook wordt een aantal van deze reacties in de ontbijtbulletins gebruikt.

Hoofdredacteur Harm Taselaar is enthousiast over de samenwerking met Hyves: Wij willen graag weten hoe nieuwsonderwerpen waar wij dagelijks mee bezig zijn, leven in het land. Hyves.nl/nu is voor ons daarom een hele handige informatiebron. Het biedt ons de kans om in contact te komen met de mensen waar we ons nieuws voor maken en geeft inzicht in wat de mensen bezighoudt.

Inmiddels heeft de hyves-pagina van RTL Nieuws een vliegende start gemaakt. De bijna negenduizend leden die zich sinds vanochtend hebben aangemeld, discussiëren en reageren er van harte op los. Op rtlnieuws.hyves.nl is naast de mening van Nederland ook een door Jan de Hoop geregisseerd, geproduceerd en gemonteerd filmpje te zien, waarin de kijker wakker wordt met Jan de Hoop en een korte blik achter de schermen bij het RTL Ontbijtnieuws krijgt. De Hoop zal regelmatig nieuwe backstage-filmpjes, blogs en fotos posten, waarop vervolgens weer kan worden gereageerd.

Uitzending: RTL Ontbijtnieuws, elke ochtend vanaf 06.45 uur bij RTL 4.

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, tel. 035 6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.