Gemeente Nijefurd


Aangepast bestemmingsplan voor Koudum

De gemeente Nijefurd heeft het ontwerp bestemmingsplan Koudum, het gebied tussen de Hoofdstraat en de Tjalke van der Walstraat, aangescherpt. Een bestemmingsplan is een door de gemeente opgesteld plan, waarin staat waarvoor de grond of gebouwen in een gebied gebruikt mogen worden.

In 2007 werd het bestemmingsplan Koudum door de gemeenteraad vastgesteld. Vervolgens is het plan door Gedeputeerde Staten goedgekeurd. Een inwoner ging tegen deze uitspraak in beroep. Op onderdelen werd het beroep door de Raad van State gegrond verklaard. Het bestemmingsplan Koudum is nu op deze onderdelen beter gemotiveerd.

Zo moeten nieuwbouwplannen binnen bestemmingsplan Koudum een aantrekkelijk centrum realiseren. Het nieuw te bouwen appartementencomplex op de locatie Schlecker-Pauw gaat ruimte bieden voor bedrijvigheid en wonen. De zijde aan de Tjalke van der Walstraat bestaat uit drie bouwlagen. Onderzoek wijst uit, dat de gemeente het bestemmingsplan niet hoeft aan te passen op mogelijk minder lichtinval in de bebouwde omgeving.

Het plan ligt vanaf vrijdag 13 november tot en met vrijdag 25 december op het gemeentehuis Merk 1 in Workum ter inzage.