Gemeente Leeuwarden

Winterfestival Winterfestival

Winterfestival 2009: een vurige winter vol ijspret!

Bron: Gemeente Leeuwarden (13-11-2009)

Het Winterfestival in Leeuwarden zorgt ook dit jaar weer voor een knallende afsluiting van het oude jaar en een bruisende start van 2010.

In het Leeuwarder stadhuis presenteerden wethouder Marco Florijn en voorzitter Stichting Winterfestival Barend Kroes het spectaculaire programma rond het Winterfestival. Ook dit jaar belooft het programma de toon te zetten voor een sfeervolle winter voor jong en oud.

Het Oldehoofsterkerkhof is opnieuw het decor voor het Winterfestival. Van 6 december tot en met 10 januari staat aan de voet van de Oldehove de grootste mobiele ijsbaan van de Benelux. Een scala aan activiteiten rondom de ijsbaan garanderen deze winter de ijspret. Zo verzorgt sponsor Aegon de junior schaatsspelen en een schaatsclinic met Barbara de Loor.

Wie de warmte op wil zoeken kan op 18 en 19 december naar de Prinsentuin. Daar toont project Carabosse haar vurige kunstwerken. Carabosse is geen onbekende in Leeuwarden. In 2006 zetten deze Franse vuurkunstenaars de binnenstad in vuur en vlam. Op het Oldehoofsterkerkhof wordt het jubileumjaar van het 100-jarige bestaan van de Friesche Elfstedenvereniging afgesloten met een muzikaal jubileumfeest op zaterdag 19 december.

Het oude jaar wordt uitgeleid aan de voet van de Oldehove. Diverse bands laten zich vanaf 21.30 uur van hun beste kant horen en het nieuw jaar wordt ingeluid met een knallende vuurwerkshow.

Meer informatie? Kijk op www.winterfestival.eu.