Gemeente Alphen aan den Rijn

340 palen voor nieuwbouw Bonifaciusschool

Met veel enthousiasme sloegen 340 kinderen van de Bonifaciusschool op maandag 16 november de eerste palen in de grond op de plaats waar de nieuwbouw van de school komt. De palen vormen de omtrek van de nieuwe school. De kinderen werden aangespoord door wethouders Hans Groen in t Wout en Michel du Chatinier. Zij werden even daarvoor nog door de kinderen ondervraagd. Die wilden van de heren wethouders weleens weten of deze paaltjes ook gebruikt werden voor de echte bouw. Maar nee, met de nieuwbouw worden schroefpalen gebruikt in plaats van heipalen, aldus de wethouders.

Schroefpalen
Om de gebouwen rondom de school, waaronder Alphens erfgoed, te ontzien heeft de gemeente extra geld uitgetrokken voor duurzame bouwmethoden. Zo worden de heipalen niet in de grond geslagen, maar geschroefd. Op deze manier komen er geen trillingen vrij en is de kans op schade aan de omliggende monumentale gebouwen gering.

Moderne bouw
Schooldirecteur Ed van Hout verwacht dat de school in januari 2011 klaar is. Tot die tijd bezoeken de kinderen van de bovenbouw nog de dependance aan de Reigerstraat en blijven de kinderen van de onderbouw in het huidige Bonifaciusgebouw. Wethouder du Chatinier: Het nieuwe schoolgebouw voldoet straks aan alle eisen van deze tijd. Ed van Hout zegt blij te zijn dat alle leerlingen straks onder één dak verenigd zijn en ze in een modern gebouw zitten dat aan al onze wensen voldoet. De school wordt gedeeld met de SKA (Stichting Kinderopvang Alphen), Conbrio en Sportspectrum. Hierdoor vervult het ook een spilfunctie in de maatschappij.

Herontwikkeling
Het gebied aan de Paradijslaan is een project van het Projectbureau Stadshart en maakt deel uit van het Masterplan Stadshart. Deze school is het eerste gebouw dat in dit gebied wordt gerealiseerd. Het gebied Paradijslaan vormt een overgangsgebied tussen de nieuwe Stationsomgeving en het Stadshart. Coördinerend wethouder Stadshart Hans Groen in t Wout en wethouder Onderwijs Michel du Chatinier zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe Bonifaciusschool. De SKBA (Stichting Katholiek Basisonderwijs Alphen) en de gemeente zorgen samen voor de bouw van de school. Het Projectbureau Stadshart werkt aan de verdere invulling van dit gebied samen met ontwikkelaar Centurio.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen