Curatoren DSB Bank hebben gesprek met belangenverenigingen

16/11/2009 18:21

Huijskens Communications

Amsterdam, maandag 16 november 2009 - Vandaag hebben de curatoren van DSB Bank een oriënterend gesprek gehad met zes verenigingen en/of stichtingen die zeggen op te komen voor de belangen van mensen met een lening, die menen een claim op de bank te hebben. Het initiatief voor deze bespreking is genomen door curatoren.

De vertegenwoordigers van de deelnemende belangengroeperingen is gevraagd volmachten van klanten van DSB Bank te overleggen, zodat duidelijk is voor wie zij optreden. Geen van de deelnemers aan het gesprek heeft volmachten overgelegd. De deelnemers vonden dit prematuur. Wel hebben zij aantallen genoemd van DSB-klanten die zich bij hen gemeld hebben.

De curatoren hebben in het gesprek aangegeven, dat zij van mening zijn dat de klachten alleen op individuele basis kunnen worden opgelost. Het is curatoren gebleken dat de verschillen tussen de klachten zeer groot zijn. Vaak gaat het om mensen die meerdere contracten bij DSB Bank afsloten. Steeds zal van geval tot geval moeten worden bezien wat de beste aanpak is.

Verder is in een faillissement geen plaats voor collectieve acties.

De curatoren benadrukken dat klanten van DSB Bank zich met hun klachten individueel kunnen melden bij DSB Bank. In alle gevallen zullen de dossiers onder toezicht en verantwoordelijkheid van de curatoren worden behandeld.

Morgenmiddag, op dinsdag 17 november, zullen de curatoren hun eerste Openbaar Verslag uitbrengen aan de Rechtbank te Amsterdam.

Dit verslag is openbaar en zal worden gepubliceerd op de volgende websites: www.houthoff.com en www.dsbbank.nl.

Dit zal naar verwachting om omstreeks 18:00 uur zijn.