Gemeente Venlo


Persverklaring

Datum 16 november 2009

Persverklaring overname Océ door Canon

Vandaag is bekend gemaakt dat Océ wordt overgenomen door Canon.

Burgemeester Bruls: "Een overname van Océ hing al langer in de lucht. Toch gaat een dergelijk besluit ook gepaard met emotie. Na meer dan 130 jaar historie wordt een echt Venloos bedrijf overgenomen door een buitenlandse partij. Zo heeft globalisering ook hele concrete gevolgen voor een stad als Venlo. Dat brengt onzekerheid met zich mee."

Toch is deze overname niet alleen maar reden is tot zorg volgens wethouder Mark Verheijen (Economische Zaken): "Grootste prioriteit voor Venlo is op dit moment de werkgelegenheid. Op korte termijn ben ik blij dat er geen banen verloren gaan en dat Océ als zelfstandige entiteit blijft bestaan in Venlo. Ook de naam Océ blijft bestaan. Daarnaast brengt de overname rust en continuïteit bij Océ.

Voor de middellange en lange-termijn is het zaak om de banen, activiteiten en de unieke kennis van Océ in Venlo te behouden en te kijken welke kansen deze overname mogelijk kan bieden. Voor dit laatste neemt de gemeente Venlo het initiatief om het gesprek aan te gaan met Océ, Provincie en Ministerie van EZ. Er vestigt zich met deze overname namelijk een wereldspeler van formaat in Venlo. Canon is ruim vijftien maal zo groot als Océ en staat op plaats 33 van de 100 sterkste merken ter wereld. Dit biedt ook nieuwe kansen voor Venlo."


-EINDE PERSSTATEMENT-


1