Gemeente Borsele

Informatiebijeenkomst Fairtrade Gemeente op 16 november

Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad de keuze gemaakt om Millennium- en Fairtrade gemeente te worden. Een Fairtrade gemeente is een gemeente waarin haar inwoners, bedrijven, instellingen, organisaties en het gemeentebestuur zich inzetten voor eerlijke handel. Eerlijke handel draagt namelijk bij aan armoedebestrijding. Om u te informeren over het project organiseren COS Zeeland en de gemeente Borsele op maandag 16 november om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in de raadsboerderij ât Hof Stenevate, Stenevate 9 in Heinkenszand. Inloop is vanaf 19.30 uur.

Inhoud informatieavond

Tijdens de informatieavond krijgt u informatie over welke rol eerlijke handel kan spelen in de gemeente en hoe het traject naar de titel Fairtrade Gemeente eruit kan zien. Onderwerpen als, âwat is eerlijke handel?â, âhoe herken je de producten in de winkelâ en âwat houdt de Campagne Fairtrade Gemeente in?â komen allemaal aan de orde.

Oprichten van lokale werkgroep

Aan het einde van de informatiebijeenkomst zal de mogelijkheid bekeken worden om onder de aanwezigen een lokale werkgroep op te richten. Deze werkgroep kijkt onder begeleiding van COS Zeeland eerst waar in de gemeente Borsele al fairtrade producten worden aangeboden en geconsumeerd. Vervolgens maakt de groep een plan hoe zowel het aanbod als de consumptie kan worden verhoogd en zichtbaar gemaakt.

Voor wie is de informatiebijeenkomst?

De titel âFairtrade Gemeenteâ suggereert dat het een campagne is van de gemeente. Maar het is juist een campagne door maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven, waaronder de supermarkten, kledingwinkels, horeca etc. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom bij de informatiebijeenkomst. Vooral voor de maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven is de bijeenkomst interessant.

Meer informatie?

De Fairtrade Gemeente Campagne is een initiatief van COS Nederland, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, de Stichting Max Havelaar en gefinancierd door ICCO.
Meer informatie over de campagne vindt u op www.coszeeland.nl. Voor vragen over de informatiebijeenkomst neemt u contact op met dhr. Aanen, afdeling Ruimtelijke ordening en milieu, (0113) 238488, of met COS Zeeland, (0113) 250051.