De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

MELODY GARDOT

Melkweg, Rabozaal · maandag 16 november · 20:30 uur · 25,00 + lidm.
· · ·

Melody Gardot is een jonge Amerikaanse jazz zangeres. Afgelopen jaar stond ze nog op het toonaangevend Rotterdamse North Sea Jazz festival en op 16 november zal zij een zit concert geven in de Rabozaal van de Melkweg. `My One and Only Thrill' is het tweede album van Gardot en kwam uit op 28 april 2009.

Het verhaal van Melody is wel heel bijzonder te noemen. Op een jonge leeftijd van 19 jaar raakte Melody zwaar gewond bij een ongeluk, tijdens haar revalidatie kwam zij in aanraking met muziektherapie. Beïnvloed door jazz- en bluesartiesten als Janis Joplin, Miles Davis, Duke Ellington, Norah Jones en Caetano Veloso kwam daar iets heel moois uit.

Gardot begon op negenjarige leeftijd met pianoles. Na haar ongeluk kon ze niet meer piano spelen omdat ze tijdens haar revalidatie niet kon zitten. In het ziekenhuis leerde ze op haar rug in bed gitaar spelen. Naast het spelen van gitaar begon Melody ook met het schrijven van haar eigen nummers. Op haar debuutalbum `Worrisome Heart' dat in 2006 uit kwam zijn deze nummers te horen. Sommige van deze gevoelige nummers gaan over de tijd dat ze revalideerde.

In 2008 kwam Gardot in contact met producer Larry Klein, Klein heeft onder andere albums geproduceerd voor Joni Mittchell, Tracy Trapman en Rebecca Pidgeon. Samen brachten zij Melody 's tweede album `My One and Only Thrill' uit.

Melody 's liedjes gaan voornamelijk over de liefde en verbroken relaties en zijn eenvoudig mooi, zwoel en ingetogen.