Gemeente Bronckhorst
---

Discussieavond over discriminatie op 16 november a.s. in Hengelo

Praat mee met de gemeente over wat we tegen discriminatie kunnen doen

Afgewezen worden voor een stageplaats omdat iemand een hoofddoek draagt, niet mee kunnen doen aan een cursus vanwege een rolstoel of ontslagen worden omdat iemand homo is. Helaas zijn dit voorbeelden van discriminatie die regelmatig voorkomen in ons land. Inwoners van de gemeente Bronckhorst die zich gediscrimineerd voelen, kunnen hiervan melding doen. De gemeente is hiervoor sinds medio 2008 aangesloten bij het meldpunt Discriminatie van Art. 1 Noord Oost Gelderland. Om inwoners nader te informeren over het meldpunt, wat we onder discriminatie verstaan en wat we er samen aan kunnen doen als iemand dit ervaart in zijn of haar naaste woonomgeving, organiseert de gemeente een discussieavond. Deze vindt plaats op 16 november in het gemeentekantoor aan de Banninkstraat in Hengelo van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

De gemeente organiseert de avond samen met Art. 1 die het meldpunt Discriminatie bemenst. Ook zijn de politie en medewerkers van het project Buurtbemiddeling aanwezig.

Tijdens de avond hopen we aan de hand van een aantal prikkelende stellingen een discussie onder de aanwezigen op gang te brengen zodat duidelijk(er) wordt wat er op het gebied van discriminatie speelt onder onze inwoners en wat de behoeften zijn van inwoners die hiermee van doen hebben.

Wij hopen dat zoveel mogelijk inwoners ons laten weten hoe zij erover denken en welke ideeën zij hebben om discriminatie aan te pakken zodat we met z'n allen in een Bronckhorst kunnen (blijven) wonen waar discriminatie niet voorkomt.

Hengelo (Gld), 30 oktober 2009