Ingezonden persbericht


Persbericht - 3 november 2009

Giel gaat naar Uruzgan


3FM Jock maakt 5 dagen radioprogramma's vanuit Kamp Holland

Van 16 tot en met 20 november zendt 3FM dj Giel Beelen zijn programma Giel! (VARA) en het programma Uruzgan.FM (3FM/Wereldomroep) live uit vanaf Kamp Holland in Uruzgan. Dat maakte hij zojuist bekend tijdens zijn programma Giel!

Vijf dagen lang, elke ochtend van 06.00 tot 10.00 uur is Giel! (VARA) live te horen vanuit Afghanistan. Giel praat de luisteraar, zoals elke doordeweekse dag, op 3FM bij over het laatste nieuws en draait de beste muziek. Daarnaast probeert Giel ter voorbereiding op 3FM Serious Request, inzicht te krijgen in de malariasituatie in Afghanistan, want voor dat probleem gaat de publieke popzender in de week voor kerst weer aandacht vragen en geld inzamelen vanuit het Glazen Huis.

Uruzgan.FM

In de middag maakt hij vanaf Kamp Holland het radioprogramma Uruzgan.FM, met en voor de militairen en hun thuisfronters. Uruzgan.FM fungeert als brug tussen het thuisfront en de militairen en is een initiatief van 3FM en de Wereldomroep. Het radioprogramma brengt sinds 8 augustus 2006 een mix van muziek, entertainment, nieuws en informatie. In deze week neemt Giel de presentatie van Uruzgan.FM over van Kristel van Eijk (BNN). Kristel zal tijdens Giels week in Uruzgan door Nederland trekken om thuisfronters namens hun militairen op missie te verrassen. Daarbij deelt ze cadeautjes uit!

"Voor mij gaat een grote wens in vervulling", zegt Giel. "Ik wil dit al heel lang en nu gaat het gebeuren. Ik ga een week radio maken, de mensen ter plaatse daarbij betrekken en verslag aan de luisteraars doen. Ik heb mezelf de afgelopen weken te vaak afgevraagd hoe onze mannen er nou precies bij zitten en wat daar gebeurt. Het wordt spannende radio en voor Uruzgan.FM ga ik mijn eigen versie van 'Good Morning Vietnam' maken. Ik denk dat ze daar wel wat ongein kunnen gebruiken dus ik zal proberen wat entertainment mee te brengen."

Voor meer informatie: www.uruzgan.fm.



Ingezonden persbericht