Gemeente Dalfsen

Tentoonstelling

12-11-2009

"Uitersten" in het gemeentehuis

Dalfsen - Vanaf 16 november exposeren Joke Albers (Woudenberg) en Jetty Smith( Leusden) hun werk in de foyer van het gemeentehuis. Joke exposeerde inmiddels door heel Nederland. Zij begon ooit met acryl waarbij durf en spontaniteit een grote rol spelen.

Geheel anders is dit bij haar mede-exposant. Jetty Smith heeft een heel precieze manier van werken. Het tekenen met potlood staat bij haar centraal en haar passie is het schilderen van iconen. Beide exposanten zijn lid van de Eerste Leusdense Teken Academie. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis tot en met 7 januari 2010.

De schilderijen van Joke Albers zijn erg divers, soms uitgewerkt tot in het kleinste detail en anderen ontstaan door eigen denkbeeld. Volgens haar is kunst niet alleen kijken maar ook zien en voelen. Dit probeert zij over te brengen met haar schilderwerken. Zij werkt met pastel, acryl en vele andere technieken. Van een vast opgelegde manier van werken is bij haar geen sprake.
Jetty Smith hield zich tot 1985 vooral bezig met fotograferen. Daarna verlegde zij haar activiteiten naar het tekenen. Hiervoor krijgt zij nog steeds les van Natila Gravilova. Het inspannende van dit precieze werkt levert haar ontspanning op.