KNHS

Thijssen wint Grote Prijs in Poolse Lezsno

16 november 2009
Leon Thijssen - Tyson

LESZNO (KNHS) - Voor de barrage van de Grote Prijs van het Poolse Leszno hadden zich zes combinaties geplaatst voor de barrage, waaronder Leon Thijssen (Baarlo) met Tyson. Uiteindelijk zouden alle combinaties behalve Thijssen springfouten noteren, waardoor de hoofdprijs van 5.500,-- euro naar Limburg ging.

Felix Hassmann uit Duitsland realiseerde met Horse Gym's Lianos weliswaar de snelste tijd, maar dat ging wel ten koste van twee springfouten, waardoor hij niet verder kwam dan de vijfde plaats. Ook de Zweedse Helena Persson met Chamonix was sneller dan de Limburger, maar zij noteerde één springfout en werd daarmee tweede, voor de uit Rusland afkomstige Vladimir Beletski met Larkanaro. Henk van de Pol (Knegsel) was in het basisparcours met Rhodos de snelste ruiter met één springfout, waardoor hij als achtste eindigde. Jochen Munsterhuis (Enschede) noteerde een springfout met Peanuts en werd elfde, terwijl Mark Martens (Oploo) met Adonis van de Silverhoeve ook met ëën foutje in een langzamere tijd op de 15de plaats beslag legde. Angelique Hoorn (Wanneperveen) liep met Tygo twee springfouten op en eindigde als 23ste.
Op zaterdag had Jur Vrieling (Holwierde) met Wadro's Nerina een wedstrijd gewonnen die net als de Grote Prijs ook met 5.500,-- euro voor de winnaar was gedoteerd. Dennis Evertse (Baarlo) met Vesuvius werd derde. Met Tinette zegevierde Hoorn eerder dit concours in een wedstrijd die ook met een eerste prijs van 5.500,-- euro was gedoteerd. In die wedstrijd legde de latere winnaar van de Grote prijs Thijssen beslag op de zesde plek.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.wsmiz.ed.pl/jks

Uitslag Grote Prijs (zo):


1) Leon Thijssen (Baarlo) - Tyson (Numero Uno x Voltaire) - 0 / 0 - 37.01

2) Helena Persson (Zwe) - Chamonix H - 0 / 4 - 35.64
3) Vladimir Beletskiy (Rus) - Larkanaro - 0 / 4 - 41.15 8) Henk van de Pol (Knegsel) - Rhodos (Voltaire x Codex) - 4

Uitslag springen (za):


1) Jur Vrieling (Holwierde) - Wadro's Nerina (Amaretto I x Purioso) - 0 / 0 - 30.40

2) Niklas Arvidsson (Zwe) - Cyklon - 0 / 0 - 30.41
3) Dennis Evertse (Baarlo) - Vesivius - 0 / 0 - 30.85

Foto Leon Thijssen met Tyson door: www.melissen.net