Option N.V.



Lichtgewicht eReader met groot scherm van Plastic Logic uitgerust met 's werelds kleinste 3G-module van Option

3G-verbinding essentieel voor strategie van Plastic Logic om met eReader actieve, mobiele zakenlui te bereiken in plaats van enkel recreatieve gebruikers

LEUVEN, België â 16 november 2009 â Option, de specialist op het vlak van draadloze communicatie, maakte vandaag bekend dat de nieuwe eReader van Plastic Logic wordt uitgerust met de GTM501, âs werelds kleinste 3G-module en een van de belangrijkste innovaties van Option op het vlak van draadloze breedband. Dit project past binnen de strategie van het bedrijf om zich toe te leggen op het aanbieden van totaaloplossingen, inclusief software, diensten met een hoge toegevoegde waarde en hardware, aan innovatieve fabrikanten.

De eReader van Plastic Logic komt begin 2010 op de markt en wordt de ideale reisgezel van mobiele zakenlui. Dankzij âs werelds eerste proReader kunnen ze overal kranten en tijdschriften lezen, en tal van populaire documenttypes raadplegen. Bovendien pronkt de nieuwe eReader met het grootste scherm in deze categorie en blijft hij toch verrassend licht. Het nieuwe toestel is zowat even groot als een A4-blad, nog geen 8,5 mm dik en lichter dan de meeste gedrukte kranten. Dankzij de uitstekende batterijen zingt de eReader het bovendien gemiddeld dagen in plaats van uren uit.

Doordat hij maar half zo groot is als en een kwart van het volume inneemt van conventionele draadloze modules, maakt de GTM501 een draadloze breedbandverbinding in real time mogelijk voor een brede waaier van toestellen. Denk maar aan laptops, netbooks, e-readers of e-books en digitale fotolijsten. En hoewel de GTM501-module meer dan tweehonderd sterk verkleinde deeltjes bevat, bestaat het uit één onderdeel dat wordt bevestigd op het moederbord van het mobiele toestel. Zo hoef je de module niet aan te sluiten op een stekker. De Land Grid Array-verpakking (LGA) zorgt ervoor dat de onderdelen volledig beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil en oxidatie. Doordat hij maar 2,3 mm dik is en dankzij de epoxymal en het geavanceerde ontwerp voert de GTM501 de warmte efficiënter af dan de conventionele ingebouwde modules. Daarom is deze module ideaal voor eReaders, digitale cameraâs en andere mobiele toestellen zonder ventilator. Op dit moment is Option het enige bedrijf dat dit type van ultradunne consumententoestellen kan voorzien van een HSPA-verbinding.

Plastic Logic koos voor Option omwille van zijn uitgebreide expertise op het vlak van de integratie van HSPA-technologie van topkwaliteit in ultradunne mobiele toestellen.

Belangrijke gegevens:
Â

* Option is een wereldleider op het vlak van draadloze technologie. De focus ligt op het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van vernieuwende oplossingen die bedrijven en consumenten overal en altijd van een draadloze breedbandverbinding van topkwaliteit verzekeren.

* Dit project bewijst dat Option almaar vaker professionele diensten levert aan de OEM- en de ODM-markt. Of het nu gaat om projectbeheer van a tot z of erg specifieke diensten.
* Plastic Logic ontwierp de proReader speciaal voor mobiele zakenlui. Voortaan kunnen ze kranten, tijdschriften, boeken en een brede waaier van zakelijke documenten raadplegen op één gebruiksvriendelijk, mobiel toestel met breedbandverbinding. De eReader ondersteunt tal van documenttypes, zoals Microsoft Office (2003/2007), JPEG, PNG, TXT, HTML, BMP, RTF, Visio en ePub

Extra citaat:

* âDankzij onze betrouwbare en compacte mobiele technologie zijn we erin geslaagd om aan de top te komen wat de integratie van 3G-verbindingen voor de fabrikanten van e-readers of e-books betreftâ, aldus Jan Callewaert, CEO van Option. âAlmaar vaker vragen spelers uit de OEM- en ODM-markt ons om professionele dienstverlening. Of het nu gaat om projectbeheer van a tot z of om erg specifieke diensten.â

Â
Extra informatie:

* Option: http://www.option.com Â

* Plastic Logic: http://www.plasticlogic.com  Â

MEDIA CONTACT